Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. January '16 20:22 by Jørli Petersen

00-nyt i 16

Årets første nye Peugeot er en face-liftet udgave af Peugeot 2008.

Årets første nye Peugeot er en face-liftet udgave af Peugeot 2008.

Peugeots nyheder i 2016 står i 00’ernes tegn. Første nyhed er en face-liftet udgave af 2008, bilen forventes at være klar i Danmark i det sene forår, og efter sommerferien kommer næste nyhed, en helt ny og meget anderledes Peugeot 3008. Bilen får debut på biludstillingen i Paris, og kan være klar i Danmark kort tid efter den officielle præsentation, så hvis du venter på en anderledes og meget mere SUV 00’er, – gerne med løve på fronten, skal du vente til noget der ligner oktober måned.

Årets sidste nyhed fra Peugeot er efterfølgeren til 5008, som først bliver vist offentligt sidst på året, og det er langt fra sikkert, at bilen når til salg i Danmark før der står 2017 på kalenderen, men den officielle start på ny 5008 er 2016.

Den meget nørdede læser vil selvfølgelig protestere, når vi kalder 2008 for årets første nyhed fra Peugeot. Første nyhed er selvfølgelig Peugeot Traveller, men selv om bilen er velegnet som minibus, er bilen først og fremmest en Peugeot Expert, og derfor mener vi, at Peugeots første nyhed i år, mest af alt er en varebil, selv om Traveller/Expert har officiel debut på biludstillingen i Geneve, og kommer til Danmark kort tid efter den officielle visning 200 meter fra lufthavnen i Geneve.

33,3 procent leasing

Peugeot har også mærket de gode salgstal i året det gik. Med ny rekord i det samlede salg på 207.552 personbiler i 2015, gætter de fleste i dansk bilbranche på en svag tilbagegang eller et salgstal der er nogenlunde identisk i 2016.

Peugeot-2008 FL bMed et samlet salg på flere end 21.000 nye personbiler, har Peugeot også sat ny salgsrekord, men tallene fra sidste år viser også, at de små microbiler er i tilbagegang, at salget i Peugeot 208 klassen er i fremgang med hele 20 procent, at 308 klassen også viser fremgang, og så er årets største overraskelse, – at den såkaldte store firmaklasse også viser solid fremgang.

Peugeot venter også, at lavere afgifter på danske biler betyder biler med mere udstyr frem for større biler, og så sidder den franske løve solidt på det danske leasingmarked.

De tre mest privatleasede biler i Danmark hedder alle Peugeot, og selvfølgelig er det 108, 208 og 308 der napper disse tre pladser. Peugeot forventer, at en ud af tre nye biler vil være privatleasede de kommende år, og nøglen til det danske leasingmarked er ifølge Peugeot Danmark, en lav startydelse. Mange danskere føler sig fristet til at komme hurtigt ud at køre med lav startbetaling, og hvis ellers regnestykket er attraktivt, er danskerne klar til at lease bilen frem for at købe, mener Hanne Sørensen fra Peugeot Danmark.

Resten af årets nyheder fra Peugeot vil være, at Peugeot lancerer sin egen brændstofmåling på deres biler. Peugeot får en uafhængig instans til at lave mere realistiske måling på forbrug, og det bliver Peugeots egen måling, som skal suppleres af den nuværende EU-norm og den kommende WLTP norm.

Og så lukker vi med en rigtig dårlig nyhed. Peugeot siger farvel til alle deres CC-modeller. De bliver fjernet af økonomiske hensyn, og det samme gør den smarte RCZ, som forsvinder fra samlebåndet til sommer.

Pin It on Pinterest