Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. June 13:11 by Jørli Petersen

10-trins Transit

Den store og ægte Ford Transit kan nu fås med 10 trins automatgear, der er hentet fra den amerikanske F-Serie, hvor gearkassen kun arbejder med benzinmotorer, pænt store V6’ere eller 5-liters V8.

Ford udvider brug af den 10-trins automatkassse, der oprindelige kommer fra det amerikanske marked, hvor gearkassen er flittigt brugt i Fords legendariske F-serie.

I Europa kender vi gearkassen fra den nye topudgave af Ranger, og det er samme grundkonstruktion vi ser i den store Ford Transit, der beholder den 2-liters diesel, men nu kan fås med 10-trins automatgear.

Det er den 170 hestes udgave af Transit, der i første omgang tilbydes med den amerikanske gearkasse, og resultatet må vi afvente i spænding, for vi var ikke umiddelbart imponeret af det samlede resultat, da vi testede Ranger Raptor med 10-trins automatgear.

Plads til forbedring var budskabet, da vi havde bilen til test, men i modsætning til Raptor, er der skruet ned for mængden af hidsige hestekræfter i den store Transit. Lidt færre hestekræfter og lidt mere vægt på motorens moment, kan godt vende op og ned på det samlede indtryk, og selv om der kommer automatgear i Transit, er der ikke helt lukket ned for kørsel med trailer.

Den automatgearede Transit med totalvægt op til 3500 kg må køre med 2800 kg på krogen, og står klar til salg umiddelbart efter sommerferien.

Her er den, Fords egen 10-trins automatkasse.

Pin It on Pinterest