Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. June 17:42 by Jørli Petersen

1’er den fjerde

Er det en ny Kia Ceed, eller er det noget BMW. Ved første kik troede vi det var en ny Ceed, men efter et lidt mere grundigt kik på det første billede, kunne vi genkende noget typisk BMW.

Det er 20 år siden, vi så den første BMW 1-Serie, og nu mener BMW, at det er tid for generation fire.

Nyheden når de danske forhandlere i løbet af efteråret, nærmere betegnet oktober, og selv om bilen i sig selv er ny, er der ikke meget nyt gemt under det nye design, som i mistænkelig grad kan minde om noget andet.

Da vi fik første glimt af nyheden, uden at vide at det var en BMW på daværende tidspunkt, troede vi, det var en ny Kia. Nærmere betegnet noget ny Kia Ceed.

Nu vil mange sikkert sige fy, for hvordan kan man sammenligne BMW med noget Kia Ceed, men der mening med galskaben, for da Kia skulle have ny designafdelingen, var man på rov hos BMW, og med slesk tale og sikkert en solid bunke won, blev Kia tilsat noget BMW, og nu synes det at være lidt mere end tydeligt, at der er ligheder mellem de to designafdelinger.

Her en M135, der er typisk 1-Serie med plads til fem, påstår BMW, men ny 1’er er som forgængeren en klassisk 5-dørs hatch-back.

Ny 1-Serie 120 kommer i første runde i to udgaver, og der er indtil videre ingen diesel i det nye modelprogram. Til gengæld holder man sig til den mest triste motor i hele BMW modelprogrammet, for basis 1-Serie har 3-benet motor på 1,5 liter. Vi er lidt triste over den nyhed.

Motoren er tilsat 48V mild-hybrid, ydelsen er 170 HK og 280 Nm, målt på rene data er det ikke så slemt endda, men det er og bliver en amputeret 2-liters, BMW hygger sig med i de mindre udgaver.

Til gengæld bliver det noget mere festligt i den foreløbige topmodel. En M135.

Begejstringen er til at ta’ og føle på i den mindste udgave, hvor BMW fortsat hygger sig med noget 3-benet maskine. En 3-benet til en BMW? Der er noget, der ikke stemmer.

Den mindste model M kommer med 4-benet 2-liters, altså en rigtig motor, det er også en maskine, der er tilsat noget 48V mild-hybrid som 1,5’eren, og BMW trækker flotte 300 HK ud af den mindste model, og det afstedkommer en begrænset tophastighed på 250 km/t og 4,9 sekund til de første 100, og i tilgift er der 4-hjulstræk på M135, og hvis du studser over vi ikke kalder de nye modeller for i120 og iM135, er der ikke tale om sjuskefejl.

BMW afskaffer i-betegnelserne på alle deres modeller. De mener, det skaber noget forvirring i forhold til mærkets ellerter, – så i fremtiden man kan skynde sig at løbe væk, hvis der står ”i” foran en modelbetegnelsen, for så er det en ellert.

Teknisk er der masser af ny elektronik i selve bilen. Det gælder også nye sikkerhedssystemer, der flytter ind i den mindste model, og så gør BMW et nummer ud af flere genbrugsmaterialer i bilen, men det kommer vi tilbage til, når vi set bilen med danske nummerplader, hvor det bliver muligt at se og føle.

Skærm, skærm og mere skærm. Selv de mindste modeller skal have rigeligt med nye alarmer og såkaldte sikkerhedssystemer.

Ny 1-Serie er vokset en anelse i forhold til nuværende model, en længde der er øget med 4,2 cm, højden med beskedne 2,5 cm, mens akselafstanden fortsat afslører, at vi bevæger os i klassen for mindre biler, rent faktisk i den såkaldt Golf-klasse med et mål på 267 cm, som bør kunne give bilen lidt interessante svingegenskaber, især fordi bilen også har en type adaptiv undervogn.

Der er stadig ikke nyt om prisen på de nye modeller. BMW skal have ekstra betænkningstid, før man oversætter fra tyske Euro til danske kroner.

Ny 1-Serie er klar i Danmark i løbet af efteråret. Sikkert til oktober, og den nye model starter med to modeller, begge tilsat 48V mild-hybrid.

Pin It on Pinterest