Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. April '18 10:46 by Jørli Petersen

20 år med Focus

Nyeste model i det nyeste Focus modelprogram er en model Active. En Focus med lidt større frihøjde og masser af signalværdi, men ikke en bil med off-road egenskaber og indtil videre er der ikke en ægte Focus SUV.

… og historien er langt fra slut. Efterfølgeren til Escort har udmærket sig gennem de første 20 år med gode køreegenskaber, der har været bilens mest iøjnefaldende egenskab, og i anledning af de 20 år, er Ford nu klar med den næste Focus, som skal holde modellen fremme i feltet de kommende seks år, hvor det igen bliver tid til en helt ny model.

Ford skriver om den nye Focus, at den er den mest dynamiske Focus til dato, og det lyder jo slet ikke så ringe, ligesom Ford udvider mængden af modeller.

Foruden de traditionelle versioner som 5-dørs og stationcar, kommer ny Focus også i SUV-stil, selv om bilen ikke er en ægte SUV. Navnet på det nye tillæg til Focus er Active, det er en model med større frihøjde, lidt beskyttelse under bilen for og bag, og de helt selvfølgelige sorte lister rundt om bilen, der skal give indtryk af aktiv fritid og længsel efter off-road.

Ford Focus kommer med alt det nyeste i sikkerhedsudstyr, dertil mere fra det mere luksuriøse, fra automatisk parkering, head-up display til B & Nul anlæg, og så kalder Ford den kommende pris på Focus som rimelig, hvilket vel ikke kan komme som en egentlig overraskelse.

Desværre kommer vi lidt ned på jorden igen, når vi ser på motorprogrammet. Nok engang skal vi plages med 3-cylindrede motorer, det er selvfølgelig den 1-liters motor, som Ford understreger har fået en lang række ærespriser, i ny Focus kommer den med 100 og 125 HK, men der er også en 1,5 liters benzin med 150 HK foruden den nye 1,5 liters diesel, som lægger 120 HK i den næste Focus.

Senere vil Ford med sikkerhed kommer med flere varianter, og vi bliver ikke overrasket, hvis disse kommende modeller hører til i den sportslige side af vejbanen.

Ford Focus ligner stadig en Focus, men den er alligevel ændret så meget, at man kan se det er den nye model Focus, som her vises i den absolutte topmodel med alt i luksus, herunder B&Nul lyd.

Meget mere luksus, meget mere sikkerhed og endnu bedre køreegenskaber lover Ford, der samtidig betegner den kommende pris som rimelig.

Den klassiske Focus Stationcar ventes også at blive topsælger i det nye modelprogram.

Pin It on Pinterest