Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. November '19 20:57 by Jørli Petersen

20 år til nul

Om 20 år skal alle lastbiler fra Daimler AG være CO2 neutrale. Det gælder også for Fuso eCanter, som er på vej til Danmark.

De største lastbiler skal også være CO2 neutrale. En af lastbilernes giganter har meldt klart ud, i 2039 skal alle støre køretøjer være CO2 neutrale, og i 2050 skal det være helt slut, er budskabet fra Mercedes, som er verdens største producent af lastbiler i alle størrelser.

Mercedes deler som nævnt den ufatteligt vanskelige opgave op i to. Europa, Japan og Nordamerika skal have CO2 neutrale lastbiler i 2039, og i 2050 skal resten af verden være med på de neutrale lastbiler, og Mercedes har rettet øjnene mod brint som fremtidens drivmiddel til næste generations lastbiler.

Det er landevejens giganter, der skal finde nyt brændstof. Mercedes mener det skal være brint og el i kombination.

Mercedes satser med andre ord på fuel-cell køretøjer. En teknik hvor man udstyrer et køretøjer med elmotorer, når det handler om lastbiler, skal vi nok skrive elmotorer i et eller andet antal, alt efter lastbilens størrelse og opgave, og så sætter man en brændselscelle til at producere den mængde elektricitet, der skal til for at Mercedes kan leve op til det vanskelige mål.

Med Mercedes målsætning kan man gøre selve køretøjet CO2 neutralt. Næste opgave handler om frembringelse af brint på en CO2 neutral metode, og her flytter ansvaret for det CO2 neutrale over på andre systemer, hvor især de berørte lande skal finde løsninger, så Mercedes kan komme i land med den meget ambitiøse målsætning.

Europa, Japan og Nordamerika skal være CO2 neutrale i 2039, og i 2050 er det helt slut med dieselmotorer i lastbiler, store som små.

Når Mercedes vil gøre alle deres lastbiler CO2 neutrale, gælder det alle mærker der ejes af selskabet Daimler AG. Således skal Fuso Canter også gøres mere grønne, og man er allerede i gang. De første lette lastbiler fra Fusu Canter er allerede i flådeforsøg som rene el-køretøjer. Fuso eCanter har været i begrænset produktion siden 2017, og de første to eksemplarer ventes til Danmark inden nytår.

Pin It on Pinterest