Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

31. January '17 14:29 by Jørli Petersen

200 kubik gør en forskel

Den nyeste Space Star er kun et face-lift af en tidligere, men et klædeligt et af slagsen. Stærkt forbedret front med ny grill og lygter.

Den nyeste Space Star er kun et face-lift af en tidligere, men et klædeligt et af slagsen. Stærkt forbedret front med ny grill og lygter.

Det er nok i overkanten at påstå, at Mitsubishi Space Star lever fuldt og helt op til sit navn, især hvis man kan huske den tidligere model Space Star, der var betydeligt større og en bil af en helt anden type.

Det nærmeste Space Star kan opfylde i forhold til sit navn, er når man sammenligner bilen med andre biler i micro-klassen, men igen sidder Mitsubishis mindste lidt ved siden af potten, og i dette tilfælde er til fordel for købere og kommende brugere. Dagens Space Star er større end den typisk micro-bil, og Space Star vinder en solid sejr på brugsvenlig og rummelig bil i prisklassen under 100.000 kr, for dagens startpris på en Space Star er under 90.000 kr, men det gælder om at holde øje og ører åbne, for priser og udstyrsvarianter kommer og går, og den bil der er dagens bedste køb, er ikke nødvendigvis morgendagens bedste køb.

Testbilen er heller ikke den typiske model til micro-klasse pris. Testbilen er en 1,2 liters Space Star, det er stadig en 3-cylindret, som uden nogen form for kunstigt åndedræt til motoren, lægger 80 HK og 106 Nm. Den mindste Space Star kører også 3-cylindret, men her er motoren kun på en liter, og selv om det ikke lyder af meget, har det rigtig stor betydning.

Kostbare heste

Space Star 1,2 har et plus på 9 HK og endnu mere vigtigt, et plus på 18 Nm, som kommer ved 4000 og ikke ved 5000 omdrejninger, som er det optimale for den 1-liters, som i praksis skal tæskes med omdrejninger mellem 5000 og 6000 omdrejninger, hvor man opnår de maksimale 71 HK.

Ingen ligger og banker en bil i microklassen med så høje konstante omdrejninger. Iøvrigt lyder det også skrækkeligt, en 3-benet nærmest hyler på hjælp fra uskyldige fodgængere, når den får den slags tæv, samtidig med det er højst ubehageligt at holde sig inde i bilen, så alt det med bedste moment og max effekt er ren teori, både i Space Star og hos alle ligestillede, men 1,2 er et klart bedre valg, og Mitsubishi skal have kredit for at tilbyde en model 1,2, som er ganske omgængelig i hverdagen. Især ved bykørsel men også på motorvej, hvor bilen også opfører sig ganske pænt, når den er læsset med lidt ekstra mennesker og bagage.

Det inde i Space Star nyder også godt af et face-lift. Mere standardudstyr, men testbilen er tilsat en større udstyrspakke.

Det indre i Space Star nyder også godt af et face-lift. Mere standardudstyr, men testbilen er tilsat en større udstyrspakke.

Prisgallop

Desværre kommer de sidste ønskværdige 200 kubik ikke til en pris, der synes rimelig. 200 kubik eller 9 HK koster 22.000 kr., men før man regner på priser for hver ekstra hestekraft, kan der være forskel i udstyr, og den forskel kan falde begge veje. En kampagnemodel til 90.000 kr kan meget vel have mere udstyr end en grundudgave af 1,2 til 112.495 kr, og hvis vi splitter prisen på testbilen, er der for 5.495 kr metallak og en udstyrspakke til 18.430 kr, og det er indholdet af den sidste pakke, der er i spil på alle kampagnemodeller, også når man fylder 100 år, for Mitsubishi kan i år fejre de første 100 år som bilproducent, selv om det er måske et jubilæum med blandede følelser, for det japanske bilmærke er stadig i krise, og Nissan er rykket ind fra sidelinien.

Samtidig er der huller i Mitsubishis modelprogram, som i praksis betyder, at Space Star er blevet den vigtigste model for Mitsubishi, men fakta er desværre, at man skal være ekstraordinært forsigtig med valg af model, variant og tilbehør hos Mitsubishi. Inden man får set sig om, er man kommet ind i nogle ganske kraftige prisstigninger, som gør Mitsubihsi til micro-klassens svar på BMW og Audi, når det gælder pris på udstyr, mens Space Star klart slår luksusbilerne med en voldsomt bedre garanti.

Space Star befinder sig prismæssigt i micro-klassen, men pladsmæssigt er den mere end micro. Brugbart bagagerum og en rummelig kabine med gode adgangsforhold.

Space Star befinder sig prismæssigt i micro-klassen, men pladsmæssigt er den mere end micro. Brugbart bagagerum og en rummelig kabine med gode adgangsforhold.

Mitsubishi giver 5 års garanti og 100.000 km. Det er en krydsning mellem noget japansk og koreansk, men vi hylder enhver form for forbedret garanti, og 5 år er bedre end 3 år.

Hverdagens helte

Hvem er det så der kører bilen som Mitsubishi Space Star? Man kan kalde køberne for økonomiske bevidste, det er også købere, der tager hensyn til miljø, for vi finder en ganske pæn økonomi efter test af Space Star, vi kørte mellem 18 og 20 km/l alt efter køremåde, og i praksis er der nok ingen forskel på Space Star 1,0 og 1,2. Hvis der er, vil det sikkert falde ud til fordel for den store 1,2, men fælles for begge biler og deres ejere er, at ejerne kan kaldes hverdagens helte, for oplevelsen rent køremæssigt er som den er i micro-klassen – aldeles uinspirerende, og den stive bagaksel på Space Star giver endda et lille ekstra minus i opsætning, men henter dette minus tilbage, når der er læs på bilen, så vælg selv hvad du foretrækker og bruger i hverdagen.

Der er pluspoint til den tekniske udførsel. Som altid er Mitsubishi grundige med deres arbejde uanset konstruktion, det er veludført og med god funktion, men det helt store plus hos Space Star er bilens rummelighed og funktion. Den daglige omgang med bilens praktiske detaljer kvalificerer den til at være med i slutrunden hos prisklassens købere, men pris har afgørende betydning, og få tusinde kroner kan være afgørende for valg af micro-bil, men alt i alt ligger Space Star lunt i feltet, – altså lige nu, i skrivende stund.

Mitsubishi Space Star 1,2

Micro og plads hører sammen i Space Star, og de nye baglygter på testbillen fortæller, at det sikkert er sidste runde med denne udgave af Space Star.

Micro og plads hører sammen i Space Star, og de nye baglygter på testbillen fortæller, at det sikkert er sidste runde med denne udgave af Space Star.

Pris: fra 89.900 kr

Pris for testbil: 136.620 kr

Motor: 1,2-liter 3-cyl

5-trins

80 HK v. 6000 o/m

106 Nm v. 4000 o/m

0-100 km/t: 11,7 sek

Tophastighed: 180 km/t

ECE-snit: 24,3 km/l

Kørevægt: 925 kg

Totalvægt: 1349 kg

Trailer: 200/200 kg

CO-2: 96g/km

+ 9 hk +18 nm tidligere

Pin It on Pinterest