Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. June 15:54 by Jørli Petersen

3 gange ellert

Den nye Renault Megane som Plug-In hybrid. Forbrugstallet er så lavt som 77 km/l.

Renault har i flere år kørt i gult, når det handlede om el-biler, men det er som om man har holdt sig til det, el-biler er bedst til. Biler i kompakt størrelse, biler beregnet til bykørsel, mens andre typer biler med en eller anden for elektrisk system ikke lige har været Renault, men nu skal vi åbenbart til at tænke helt om.

Denne gang skal der tænkes radikalt, for det Renault er ved at være klar til at smide på markedet, er helt anderledes, end det vi ellers kender.

Helt nye Renault Captur bliver også udsat for noget helt nyt, når Renault viser deres bud på Plug-In teknik.

Det Renault er klar til at vise, er nytænkning af den klassiske hybrid, og de to nye modeller med Plug-In hybrid, er lige så anderledes og lige så meget nytænkning. Renault trækker både på sine store viden fra Formel 1, ligesom man trækker på den viden man har høstet med de traditionelle el-biler, så hold øjnene åbne, når Renault trækket tæppet væk fra ny Clio e-TECH hybrid og de to Captur og Megane, der også belemres med umulige navne som e-TECH PHEV eller bare Plug-In.

Ny mekanik

Den store forskel på de tre biler, der nu får delvis elektrisk hjælp, er alle bygget op omkring en helt ny benzinmotor. Ikke noget med den klassiske lille pjat-motor på en liter fra Renault, næh…… den nye motor er på hele 1,6 liter, altså en ganske traditionel motor, og det er samme motor vi finder i alle tre biler. Motoren lægger 91 HK uden tilskud af el, og i Clio hybrid er denne motor bundet sammen med et 1,2 kW batteri, der arbejder med en spænding på 230 V, mens Captur og Megane tager udgangspunkt i samme 1,6 motor, og arbejder sammen med en battteripakke på 9,8 kW, som giver de to biler en teoretisk rækkevidde på 65 km i ren bykørsel, men også giver de to biler næsten hysterisk gode forbrugsdata.

Hvis man kan tillade sig det udtryk, så er ny Clio den af de tre nyheder, der får mindst nyt under de kendte ydre.

Captur og Megane arbejder med samme 400V system, som man kender fra de rene el-biler, det er ægte højspænding, men så kommer det helt anderledes. Renault nøjes ikke med at binde en kilerem ned til en tilfældig remskive i motorrummet, man skyder heller ikke en el-motor ind mellem motor og gearkasse, Renault gør noget helt ekstraordinært, som vi ikke har set før. Renault arbejder med to el-motorer i de nye PHEV modeller, og elmotorerne og forbrændingsmotoren er bygget på hver sin side af gearkassen, hvilket vil sige, at i Renaults nye program, er gearkasse og differentiale den centrale komponent i motorrummet.

Captur og de to andre nyheder får helt deres egen teknik. Det gælder også benzinmotoren, der er en helt ny 1,6 liters.

Gearkassen er et automatgear af DSG typen, herligt vi ikke oplever endnu en gang el-biler med CVT gear, og så tager vi den næste store nyhed fra Renault. Vi nævnte før, at det franske mærke arbejder med to el-motorer, den ene er en 100 procent dedikeret elmotor, som udelukkende er beregnet til at drive bilen fremad, mens motor nummer to mere er en kombi el-motor, der både fungerer som startmotor og ladeapparat til bilens 9,8 kW batteripakke.

Super forbrugstal

De tre el-biler får også forskellige køreprogrammer, og samlet bliver ydelsen enten 140 eller 160 HK. Clio Hybrid er bilen med de 140 HK, og det er også Clio, der kører kortest på en liter brændstof, alene vurderet efter de officielle WLTP tal, som siger 22,2 km/l ved blandet kørsel, og sikkert længere ved ren bykørsel. Clio Hybrid får et officielt CO2 tal på 96 g/km.

Renault oplyser, at man i ren bykørsel kan opnå en besparelse på 40 procent i forhold til det den traditionelle Clio, men vi er slet ikke færdige. Langt fra.

Spar 40 procent benzin ved almindelig bykørsel, siger Renault om deres nye Clio Hybrid.

Renault Captur med det besværlige navn, så vi nøjes med Plug-In har et officielt forbrugstal på 1,5 liter på 100 km. Det svarer til 66,66 km/l for en Captur, det officielle CO2 er 32 g/km, og så har vi gemt det bedste til sidst.

Renault Megane, en helt traditionel familiebil, oplyses til at have et WLTP forbrug på 76,9 km/l. CO2 tallet er så lavt som 28 g/km, så prøv at omsæt disse meget lave forbrugstal til danske afgifter. Det kan resultere i meget gunstige priser, selv om vi ikke ved noget om fremstillingspriser på alt det nye fra Renault, som selvfølgelig er noget dyrere end den traditionelle bil.

De tre nye kombi-el-biler som skulle have været det store topnummer på biludstillingen i Paris, som oprindelig skulle have fundet sted i begyndelsen af oktober, men Corona har rykket rundt på det hele, så bilerne kommer lidt hurtigere end ventet. Både Captur Plug-In og Renault Clio Hybrid kan allerede nu bestilles hos de lokale forhandler, og der er også ved at være endelige priser på to af de tre nyheder.

Captur PHEV kommer til at koste fra 260.000 kr, mens ny Clio menes at koste 210.000 kr. Prisen på Clio er ikke endelig godkendt, men det bliver nok ved de 210, og både Clio og Captur er klar til levering i begyndelsen af september. Der er ikke sat pris og tid på Megane.

Megane er den traditionelle familiebil, men den mængde Plug-In teknik der er langt i den nye Megane, er alt andet end nyt eller traditionelt. Renault viser hvad man kan med el-biler. Underligt nok har mærkets viden om el-biler ikke bredt sig til deres varebiler.

Pin It on Pinterest