Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. November '17 17:07 by Jørli Petersen

34 år og still going….

Det er ikke den originale lak der ses på denne oldtimer Hi-Ace, men den står lige så flot og lige så originalt som den dag bilen rullede af samlebåndet i 1983.

Parkeringspladsen bag Jyllandsringen var fyldt til bristepunktet med nye biler, som alle dystede om at blive nomineret til titlen Årets Bil i Danmark, da en lidt ældre model tiltrak sig opmærksomheden.

Den er da usædvanlig flot den Hi-Ace, var første tanke. Den kan vist ikke have overlevet fem-syv murerlærlinge gennem årene, og hvor gammel er det nu lige bilen er?

Det er en Hi-Ace årgang 1983, og det er fra den tid, hvor man lænede sig over styregrejerne i kabinen, havde lidt betænkningstid ved koldstart i vintermånederne, men det var også en bil, som aldrig gav op, kørte solen sort og fandt sig i hvad som helst.

Kun brændstof- og oliefilter var opfundet i 1983, man kunne hælde næsten alt i tanken, og Hi-Ace kørte videre, men så blev bilen gennemgået i detaljer, og vi blev helt ærligt imponeret.

Denne Hi-Ace er usædvanlig velholdt. Den står som kat-skidt i måneskin, bevares, det er selvfølgelig ikke bilens originallak, men den er så flot som den dag den rullede af samlebåndet, og alt tyder på, at der også er yderligere 34 år i den toptrimmede Hi-Ace, som er fra den tid, hvor der blev skrevet streg mellem Hi og Ace.

I dag tilhører bilen en autovirksomhed i Ry, de gør sig i alle former for service og vedligehold af biler, og denne Hi-Ace er en fantastisk rullende reklame. Bilen har kun rullet lige omkring 150.000 km alt i alt, og for at rykke bilen helt op i topklasse, har den også hentet ægte Toyota-hæder.

Da Toyota Danmark fejrede sit 50 års jubilæum i Danmark, havde man et gigantisk træf for gamle Toyotaslæder på Fyn. Dagens højdepunkt var kåring af den flotteste og mest originale gamle Toyota, og jo, det var denne Hi-Ace, der endte øverst på præmieskamlen.

Tjek lige dette varerum anno 1983. Stort set uden en skramme, og kik også på lak og de manglende buler og ridser fra kofanger til vognbund i den bil, som stadig er officiel arbejdsbil, der frister landevejens luner.

Pin It on Pinterest