Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. April '16 16:33 by Jørli Petersen

4. runde med Sportage

Kia Sportage er forløber for en helt stribe nyheder fra Kia, som også vil søge lykkes som dansk firmabil.

Kia Sportage er forløber for en helt stribe nyheder fra Kia, som også vil søge lykken som dansk firmabil.

Kia lægger forsigt ud med den nye Sportage, som er 4. udgave af den lette SUV, som ikke længere er så let. Størrelsen ryger støt og roligt i vejret, og det samme gør prisen, men Kia behersker sig trods alt, samtidig med man står klar med en bil med høj sikkerhed og et pænt grundudstyr.

Den nye Sportage siver langsomt ind over landets grænser, og i teorien kan bilen både købes og leveres allerede nu, men den officielle introduktion finder først sted i slutningen af maj, og det er samtidig startskud til en lang række nyheder fra Kia.

Til og med 2018 bliver der travlhed hos forhandlerne, og nærmeste nyheder bliver en helt ny Optima, der også kommer som stationcar. Efter sommerferien kommer Kias første hybrid, men efteråret byder på en faceliftet Carens, ligesom en ny Rio og Picanto er nyheder, der ser dagens lys lige omkring næste årsskifte.

Mængden er sikkerhedsudstyr er stort set komplet på selv den billigste model, og første indtryk af bilen virker tillidsvækkende.

Mængden er sikkerhedsudstyr er stort set komplet på selv den billigste model, og første indtryk af bilen virker tillidsvækkende.

En stor del af de nyheder, som vi ser i maj måneds nye Sportage, vil også være en del af kommende nyheder. Det er blandt andet den nye 1,6 liters GDI benzinmotor, en motor med direkte benzinindsprøjtning, der fås med og uden turboladning, Sportage fås også med en helt ny 7-trins automatkasse af typen dobbeltkobling, og så rundes programmet af med de mere traditionelle dieseludgaver med 1,7 eller 2-liters, hvor topmodellen har 185 HK, mens den typiske hverdagsversion af ny Sportage har 2-liters diesel med 136 HK.

Nu som firmabil

Med kraftig udvidelse af modelprogrammet, vil Kia også søge lykke og markedsandele i firmaklassen. Nu skal Kia også tænke i beskatningsgrundlag med tilhørende flådeejere, men den nye Kia Sportage skal også sælges på gule danske nummerplader.

Halvdelen af det samlede salg af Sportage ventes at være på gule plader, og Ssmmenlignet med naturlige konkurrenter, ser Kia ud til at have ganske fornuftige priser på ny Sportage, og sammenligner man direkte med søsterudgaven fra Hyundai, ligger Kia rigtig lunt i svinget.

Akselafstanden på ny Sportage er øget til 267 cm, motorprogrammet har masser af nyheder, og så viser Kia for første gang en ny 7-trins automatkasse af typen dobbeltkobling.

Akselafstanden på ny Sportage er øget til 267 cm, motorprogrammet har masser af nyheder, og så viser Kia for første gang en ny 7-trins automatkasse af typen dobbeltkobling.

Der kan naturligvis være forskel i det udstyr der følger med bilerne, men billigste Kia Sportage er sat til 300.000 kr, hvor Hyundai forlanger 325.000 for billigste Tuscon, den nye 1,6 liters turbo-benzin med direkte indsprøjtning (GDI) og 7-trins automatgear med dobbeltkobling koster 440.000 kr hos Kia, mens Hyundai har sat en pris på 535.000 kr, før man kan sætte sig i en bil med denne teknik.

Hverdagsudgaven af Kia Sportage med 2-liters diesel koster 360.000 kr, Hyundai forlanger 390.000 kr, og så er der stadig langt op til det noget tilsvarende fra eksempelvis den pris VW forlanger for noget tilsvarende.

Pin It on Pinterest