Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. May 16:11 by Jørli Petersen

5 gange Hongqi

Hongqi E-H7 Cabriolet, skulle være den første af fem nye kæmpe-kinesere på det danske marked. Nyheden med det umulige navn, ventes til Danmark i sommeren 2025. Pris ukendt, men sikkert ganske høj.

Vi kender alle til begrebet spindoktorer, og den mest uhyrlige gang selvros eller bortforklaringer kender vi fra det politiske liv, men her kommer en ny og helt ufattelig gang spindoktor, der synes så lagt fra sandheden, som det næsten er muligt.

Påstanden er følgende: Kinesiske Hongqi er blevet taget godt imod af danskerne. Citat slut.

Man kan undre sig og stille spørgsmålet, hvem er blevet spurgt, -og har de adspurgte haft armen vredet rundt på ryggen, da de afgav svar. Hvis nogen i det hele taget har svaret, – underforstået, – det er rent spin.

Hongquis enlige model på det danske marked har som bekendt dansk rekord i prisfald. Da danskerne ikke gad købe den kinesiske kæmpemodel med det noget tvivlsomme ydre, halverede man prisen, og det med at halvere prisen på en kineserdyt, lægger vi på lager, for måske kan det komme til at gentage sig.

Da den kinesiske kæmpebil med de oprindeligt uhyrlige priser blev præsenteret på det danske marked, stillede vi spørgsmålet: Der må stikke et eller andet under importfirmaet K.V. Bruuns ide om at hente bilen til Danmark. Godt nok kniber det med at sælge kvalificerede ellerter fra K.V. Bruuns normale portefølje af franske og italienske biler, det er som om man halter efter, og danske bilkøbere er ikke dumme, så derfor er tallene som de er.

Men at hente noget så talentløst som Hongqi til Danmark, syntes ikke at være det oplagte svar på K.V. Bruuns mangler, så vi gættede på, at der måtte være noget vi ikke vidste, og som K.V. Bruun ikke ønskede at oplyse, og nu ser det ud til at være en realitet.

Hongqi har netop præsenteret fem nye modeller på en biludstilling i Kina. Bilerne er delvist designet af en tidligere designer fra Rolls Royce, der også er kendt for ikke at overdrive ændringer på design i kategorien kæmpebiler, i stedet burde man måske gå på jagt efter den snart arbejdsløse Henrik Fisker, det kunne i det mindste kaste en del charme over de 160.000 biler, som Hongqi forventer at sælge uden for Kina i år 2028.

Da USA er lukket land for Kina, må det være Europa, der er skydeskive for de kinesiske kæmpebiler, og intet tyder på, at Hongqi i sit nye fremstød laver om på strategien, men her stikker den danske spindoktor igen næsten frem med følgende udsagn.

Det er helt perfekte biler til det danske marked, lyder det optimistisk fra K.V. Bruuns afdeling for uhæmmede overdrivelser, for den næste nye Hongqi på det danske marked, har en totallængde på fem meter.

Kald bare det biler, som passer perfekt til den danske bilkøber!

E-H7 i dette tilfælde med fast tag. Nyheden fås som de to fotos, men kludetag eller med almindeligt tag.

Vi kan også anbefale Hongqi, at finde på nogle nye navne ti deres biler. Det er komplet umuligt for almindelige bil-danskere, at finde rundt i de kinesiske tal og bogstaver. De kunne lige så godt have skrevet navnene med kinesiske skrifttegn, det ville give samme mening, men navnene på de nye modeller er E-HS9, E-HS5, E-H5, E-H7 og E-H7 Cabriolet, og det sidste er endeligt noget vi kan forstå.

Hongqi har også lanceret et nyt logo, -som om det skulle øge salget, man har planer om at bygge nye fabrikker uden for Kina, for på den måde at drible uden om Margrethe Vestager og kommende EU-tiltag for at mindste effekten af de statsstøttede bilfabrikker i Kina, med tilhørende tvangsarbejde på kritiske dele af batteriproduktionen, men faktum er også, at der er masser af luksus i Hongqi, så vidt vi kan konstatere på vores informationer, teknikken skulle også være i orden, det er med 800 V systemer i de nye modeller, hvoraf den ene skulle nå at blive den første fuldt elektriske cabriolet, – vi er nu ikke helt sikre på, at det kommer til at holde stik, men vi har også en rækkevidde på en af de nye modeller, hvor tallet er opgivet til 800 km.

Det er som tidligere nævnt ikke noget problem at få mange kilometer ud af en ellert. Det er bare et spørgsmål om at sætte flere batterier i bilen, men her stifter vi bekendtskab med en ny type målenorm, lige a la Heunickes håndgangne folk, der bare flytter måledimserne længere væk, hvis målingerne skulle vise for høje forureninger af vandet, her hedder målenormen CLTC, og vi opfatter den som en ny norm, som kun må benyttes af meget optimistiske spindoktorer ansat i bilindustrien.

Alle fem gange ny Hongqi er officielt konceptbiler, men ikke mere fjerntliggende, end den første nye model Hongqi skulle være klar i Danmark i sommeren 2025. Nyheden skulle være E-H7 Cabriolet, og så er der alt det med prisen. Biler med kludetag plejer ikke at være billige, så hvis man nu gør som danskerne gjorde, da Hongqi kom med den første store E-HS9, lad vær med at købe, så falder prisen bare til det halve. Med masser af støtte fra den kinesiske start.

Her er forklaringen på den danske importørs noget besynderlige beslutning om import af noget kæmpe kineser med tvivlsomt design og dansk rekord i prisfald. Hele fem nye biler, men ingen synes at kunne udfylde rollen som topsælgere i Danmark. Indtil videre siger vi for stort og for grimt.

Pin It on Pinterest