Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. January '18 21:08 by Jørli Petersen

50 år med Bullit

Ford Mustang GT Fastback model 1968 er bilen der indspillede filmhistoriens mest legendariske biljagt. Det er 50 år siden filmen Bullit og Steve McQueen ophøjede Mustang til legendestatus, og nu markeres de 50 år med en jubilæumsmodel, der fremstilles i begrænset antal.

Det er 50 år siden Steve McQueen gjorde biljagt på det store hvide lærred til noget særligt. Kombinationen af Ford Mustang og Steve McQueen er blevet et forbillede for mange biljagter på film lige siden, men ingen har nået samme stjernestatus som Ford Mustang GT Fastback fra 1968 og bilens lige så legendariske filmhelt, der selv kørte bilen under indspilning af Bullit.

Originalen …..

Lækre ruller på jubilæumsmodellen.

For at markere de 50 år sender Ford en ny specialmodel Mustang på gaden i løbet af foråret. Bilen bliver kun produceret i begrænset antal, limited edition siger Ford, uden at gå nærmere ind på noget tal, og vi ved heller ikke, om bilen kommer til Europa, eller man skal selv skal hente bilen i USA, men bilens designer Darrell Behmer er vildt begejstret over Mustang model Bullit.

Der bruges ingen kunstgreb som striber, mærkater eller spoilere, det er bare en cool bil, sagde Darrell Behmer, da jubilæums-Mustang rullede på scenen på USA’s vigtigste biludstilling i Detroit.

Mustang blev for alvor berømt på den amerikanske vestlyst, men Mustang Bullit havde premiere i Detroit.

Vi har også lidt kontante oplysninger om Mustang Bullit. Den 5-liters V8 er peppet op til 475 HK, det buldrende kraftværk lægger 569 Nm, vi har også en oplyst tophastighed på 262 km/t, og som noget meget usædvanligt for en ægte amerikaner, kan Mustang Bullit, som originalen fra 1968, fås med manuelt gear.

Hvis man vælger denne version, får man en gearstang med samme type ikoniske gearknop, – en hvid billardkugle. Hvis man tænker lidt længere ud i fremtiden, vil det blive denne version der bliver den mest eftertragtede, og således vil opretholde den højeste pris.

Steve McQueen og den klassisk grønne Mustang har indhentet skurkebilen, som i dagens anledning er en Dodge Charger 440 RT

Mustang Bullit kommer i begrænset antal. En bil helt uden striber, mærker, spoilere og andre billige tricks.

Mustang kabine – 50 år efter. 

Pin It on Pinterest