Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. April '17 12:57 by Jørli Petersen

707 potente heste

Jeeps nye topmodel sender alle andre serieproducerede biler af SUV-biler i skammekrogen med 707 kompressorheste, fra den store V8 maskine.

Jeeps nye topmodel sender alle andre serieproducerede biler af SUV-typen i skammekrogen med 707 kompressorheste, fra den store 6,2 liters V8 maskine.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk har netop set dagens lys på biludstilingen i New York, og den mastodontagtige SUV med imponerende data, er på vej til Europa. De første eksemplarer dukker op i slutningen af 2017, og der er endnu ikke den mindste antydning af noget, der ligner kommende priser.

Til gengæld kan vi oplyse, at forrest – liggende på langs, finder man en 6,2 liters V8 motor med kompressor, som lægger 707 HK. Det skulle gøre den nye topudgave af Jeep Grand Cherokee til den den stærkste, den mest voldsomme og hurtigste SUV nogensinde, – hvis vi udelukkende regner med biler i serieproduktion.

Foruden den særdeles potente motor, finder man en 8-trins automastkasse, længere væk finder man voldsomme Brembo bremser til at holde styr på de 2,5 ton egenvægt, når bilen er i bevægelse, og selvfølgelig Jeeps Quadra-trac, – 4-hjulstræk, der byder på en række indstillinger til alle former for kørsel. Også til kørsel i terræn, selv om en bil af denne type nok aldrig kommer i nærheden af den bundløse skovvej i slutningen af november.

Der er dømt luksus og komfort til det sidste sting i den lækre læderstue.

Der er dømt luksus og komfort til det sidste sting i den lækre læderstue.

De europæiske tal for bilens præstationer ligger ikke klar, men hvis vi omregner de amerikanske originaldata, tager det kun 3,5 sekund at nå de første 97 km/t, mens tophastigheden er opgivet til 290 km/t. Det er data, der får biler som Porsche Cayenne Turbo og Jeeps egen SRT til at ligne gigantbiler ramt af akut sløvsind, men Jeeps nye topmodel byder også på et utal af sikkerhedssystemer. Hvor mange der er direkte irriterende, ved vi ikke, før vi har set nærmere på bilen, men et at systemerne vil glæde de mange ridepiger.

Under kørsel kan man ved hjælp af bilens bakkamera holde øje med den tilkoblede hestetrailer. Man kan med andre ord se, om Shetlandsponyen er utilfreds med tingenes tilstand, når man runder de 200 kmt på vej til ponystævne i Tyskland.

Sådan, en gigantisk 6,2 liters V8 maksine, som ligger lysår fra en dødsyg europæisk 3-benet haltemotor. Motoren i den 707 hestes motor er en såkaldt Hemi, noget meget amerikansk, men inderst inde noget gammeldags skrammel, men det fungerer. Motoren er af støbejern, og der er vandkamre hele vejen rundt om hver af de otte cylindre for at give bedst mulig varmeafledning.

Sådan, en gigantisk 6,2 liters V8 maskine, der ligger lysår fra en dødsyg europæisk 3-benet haltemotor. Motoren bag det 707 hestes kraftværk er en såkaldt Hemi, noget meget amerikansk, men inderst inde noget gammeldags skrammel, men det fungerer. Motoren er af støbejern, og der er vandkamre hele vejen rundt om hver af de otte cylindre for at give bedst mulig varmeafledning.

Pin It on Pinterest