Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. June '18 20:01 by Jørli Petersen

8-serie med uhørt luksus

BMW placerer den nye 8-serie Coupe på toppen af det totale BMW modelprogram. Uhørt luksus er det nye slagnummer blandt de biler, der først folder sig rigtigt ud, når de er ægte tysk autobahn forude.

Selvfølgelig skulle BMW benytte Le Mans til at vise den endelige og produktionsklare BMW 8-serie Coupe. Den sportslige version har rullet på racerbanerne et stykke tid, men det var først på Le Mans vi så den endelige model med det færdige design, og det er en bil som BMW selv kalder for det ypperste, og med det mener BMW, at denne bil er den absolutte topmodel fra det sydtyske luksusmærke.

BMW 8-serie Coupe har en længere række forgængere, men der har altid været noget ekstraordinært, når bilerne har hedder noget med ”8”, og i 2018 bruger BMW ord som exeptionel luksus, og det er i sig selv en nyhed, at man undertrykker sportsvognen og dens præstationer, for til gengæld at lægge vægt på luksus, hvor det mest interessante skulle være en helt ny digital instrumentering, hvor ejeren selv kan lave nøjagtigt den form for visning og tilslutning, der er mest optimal.

Ingen 8 Coupe uden spændende maskineri og køreegenskaber. Den nye 8’er er klar til salg i november, den kommer i to versioner, en M850i xDrive med ny 4,4 liters V8 og 530 HK og en 840d xDrive med 3-liters 6’er med 320 HK, og selvfølgelig har alle versioner af bilen 8-trins automatgear.

Ny 8-serie Coupe lokker til den lange tur på det tyske motorveje, bilen er 484 cm lang, akselafstanden 282 cm, så man skal sikkert ikke styrekorrigere alverden, men bilen er kun 134 cm. høj, så der er ikke det mindste cross-over i designet på ny 8-serie Coupe, der er bygget af aluminium, meget støbegode er magseium, mens en lang række dele af lavet af carbon forstærket plast.

Bilen er som nævnt klar til salg i november, og der er ikke det mindste grynt om det der kommer til at stå på prisskiltet.

Race versionen af den nye coupe hedder M8 GTE, og BMW deltog med to biler i GTE Pro-klassen, der blev vundet af danske Michael Christensen plus to i den pink Porsche, der også kører under tilnavnet grisebilen.

Topdesign, lækre linjer overalt på den 134 cm højre 8-serie Coupe, der er udstyret med en helt ny V8 på 4,4 liter.

Pin It on Pinterest