Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. April 17:58 by Jørli Petersen

80’er Jeep

Det er 80 år siden den første Jeep rullede af samlebåndet i USA. Klar til tjeneste ved fronten.

Der er ikke gået retro i Jeep, men i denne tid er det 80 år siden, den første Jeep rullede af samlebåndet i USA. En meget anderledes Jeep, et praktisk køretøj til fronten, og en bil, hvis levetid blev målt i minutter.

Sådan er det ikke med den første jubilæumsmodel, der er en Jeep Compass. Første store forskel er det sted bilen bygges. Jeep Compass bygges på Melfi fabrikken i Italien, og der er rigtig meget Fiat i dagens Jeep.

Selve Compass er ikke en egentlig ny model. Den kan dårligt nok kaldes et face-lift, men der er trods alt vigtige ændringer, som handler om udstyr, både til underholdning og sikkerhed, det handler om en helt ny kabine, og så synes Jeep som blandt andet Bursd.com, at den trykfølsomme skærm i tidligere modeller var alt for lille.

Indvendigt er det godt nyt, udvendigt kan kan godt kende forskel på model jubilæum og tidligere Compass, læg blandt andet mærke til lygterne, hvor tågelygterne nu er en del af selve hovedlygten, men herfra begynder det at knibe med både nyt og især forbedring.

Kabinen er ny i jubilæumsudgaven.

Teknisk er Jeep model jubilæum stadig en gang forklædt Jeep med Fiat teknik. Officielt er Compass en 4×4, og det er den også, men det er på den forkerte måde hvis man tænker rigtig Jeep og kørsel i terræn, for Compass er en PHEV, en plug-in hybrid, og baghjulstrækket udgøres af elmotoren, der lægger 60 HK.

Der er ingen mekanisk forbindelse fra bilens motorrum til baghjulene, og kører man meget terræn, hvad man nok ikke gør med Compass, kan man tømme det 11,4 kWh store batteri for strøm, især man ikke har været omhyggelig, at møde frem med fuldt opladt batteri.

Motorerne i Compass er som vi kender dem. Det er 1,3 liters benzin med enten 130 eller 180 HK, resten er elmotor, så den maksimale ydelse oplyses til 190 eller 240 HK, og motorløsningen i Compass, er helt den samme som den man finder i den mindre Renegade.

Bedre sæder og bedre daglig betjening i nyeste model Jeep, der er en plug-in hybrid og dermed fri for afgift.

Om vi er særligt tilfredse med Compass. Et to-delt spørgsmål, vi foretrækker Compass frem for Renegade, men det er helt forkert at tro, at fordi der står Jeep på bilen, får man det de fleste mennesker forstår ved en rigtig Jeep, og vil du vide mere, ligger der test af både Compass og Renegade på dette site.

Priserne på 80’er Compass modellerne starter ved 315.000 kr for mindste model med 180 HK. Det store udstyrsstykke, også kaldet jubilæumsmodellen har selvfølgelig 240 HK, og prisen hedder 370.000 kr. Bilerne ventes klar til salg midt i den danske sommer.

Jeep i denne udgave er så langt fra klassisk Jeep, som man kan komme. Masser af Fiat teknik og bygget i Italien.

Pin It on Pinterest