Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. March '16 20:00 by Jørli Petersen

Udbryderkongen

Fiat er brudt ud af det mangeårige samarbejde med Citroen og Peugeot om produktion af en mellemstor varebil. Det er et farvel Scudo og et goddag til Fiat Talento, som er en Renault Trafic med lidt større muskler.

Fiat er brudt ud af det mangeårige samarbejde med Citroen og Peugeot om produktion af en mellemstor varebil. Det er et farvel Scudo og et goddag til Fiat Talento, som er en Renault Trafic med lidt større muskler.

Fiat lægger navnet Scudo på hylden, og dykker i bunken af tidligere navne, som nu kan komme til fornyet ære og måske værdighed.

Afløseren til Fiat Scudo har fået navnet Talento, og som tidligere skrevet, er det lidt af en omvæltning Fiat har foretaget. Det er farvel til det man kalder Sevel Nord samarbejdet, det samarbejde hvor Citroen, Peugeot og senest Toyota har bygget en fælles mellemstor varebil på fabrikken i det nordlige Frankrig, faktisk på terroristernes favoritrute, når de skal fra Paris til Bruxelles eller omvendt, men det er nok ikke den kendsgerning, der har fået Fiat til at sige farvel og tobak.

Samarbejdet med PSA forstætter indtil videre omkring Sevel Syd, her bygges Ducato med søstre i det mellemste Italien, næsten med udsigt til Adriaterhavet, ligesom man fortsætter samarbejdet med de samme bilmærker om de mindste varebiler, der produceres i Tyrkiet.

Fiats nye Talento er en Renault Trafic. Som man kan se på de første fotos, der er undsluppet fra Fiat, har man gjort sig anstrengelser for at lave maksimalt Fiat design på meget lidt plads og med meget få muligheder, og det er i det hele taget småt med oplysninger om ny Talento, selv om vi mente vi havde det meste, bortset fra det helt nøjagtige tidspunkt for salgsstart og den helt nøjagtige listepris.

Og så alligevel ikke. Kortfattet oplyser Fiat, at motoriseringen i Talento er diesel med enten en eller to turboladere, altså Renault, – og ikke Fiat motorer. Fiat oplyser også, at maksimal effekt er 145 HK, og det er lidt anderledes end det vi kender fra Renault Trafic, som har en officelt startpris lige under 200.000 kr før moms, så mon ikke vi vil finde ny Fiat Talento med en startpris omkring 195.000 kr.

Fiat har også meldt ud, at salget af Talento starter i maj måned, og seneste nyt – som samtidig er sent nyt, for det er først nu den danske Fiat importør siger noget som helt som ny Talento, og det er helt kortfattet. Bilen er klar til salg i Danmark i løbet af juni måned.

Pin It on Pinterest