Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. May '16 11:54 by Jørli Petersen

Dansk Citroen-Peugeot fusion

Citroen og Peugeot er samme koncern, de deler platforme og endda helt identiske biler, og i fremtiden skal Citroen importeres til Danmark af Peugeot importør i Glostrup.

Citroen og Peugeot er samme koncern, de deler platforme og endda helt identiske biler, og i fremtiden skal Citroen importeres til Danmark af Peugeot importør i Glostrup.

Den franske PSA-koncern fremstiller både Citroen og Peugeot, men udadtil er der vandtætte skodder mellem de to bilmærker. Det normale er, at hvert bilmærke har hver sin importør, i mange lande er disse ejet af fabrikken, andre steder er det en privat importør der repræsenterer det ene mærke, og Danmark er et af disse lande.

I Danmark er det K.W. Bruun A/S der importører Peugeot, mens Citroen i Danmark er en fabriksejet importør. K.W. Bruun har tilsyneladende et godt ry i det franske hovedkontor, for del år siden, blev K.W. Bruun tilbudt at overtage import af Peugeot i Sverige, siden er det kun gået frem for løvemærket i Sverige, og måske er det K.V. Bruuns fremgang i det svenske, der nu smitter af på den danske PSA-organisation.

Importen af Citroen i Danmark skal i fremtiden varetages af K.W. Bruun A/S. Dermed får Citroen og Peugeot samme importør, de to mærker får fælles adresse i Glostrup, og det betyder, at det charmerende gamle Citroenhus i 2450 Sydhavnen skal sælges, men der er ikke nogen tidsplan for de kommende fælles franske glæder i Glostrup.

Leder efter fremgang

Udefra kan det ligne utilfredshed med den danske Citroen importør, men det er næppe tilfældet. Målt på markedsandele klarer Citroen sig fint i Danmark, men PSA leder fortvivlet efter fremgang på samtlige markeder, og det er nærmere et smådesperat ønske (læs krav) om fremgang, der får franske PSA til at lede efter selv små fremgange.

Den nuværende struktur med hver sit forhandlernet fortsætter indtil videre. PSA har skitseret en fremtidig model, hvor Citroen, DS og Peugeot sælges fra samme bilhus, men Citroen og Peugeot har forskellige biler og hvert sit image på personbilerne, mens det forholder sig meget anderledes på varebilerne.

Her er Citroen og Peugeot identiske bortfra fra lidt frontdesign. Med fælles dansk importør, vil de to varebilers danske salgsstrategi blive aftalt og vedtaget i samme hus, varevognsfolket deler kantine og kaffemaskine i det daglige, man kommer til at slås om de samme parkeringspladser rundt om glaspaladset på Hovedvejen i Glostrup, og samlet set kan det betyde fremgang for PSA varebiler i Danmark, men konkurrencen mellem de to bilmærker kan blive mindre.

Foruden import af Peugeot er K.W. Bruun A/S også importør af Mitsubishi.

Pin It on Pinterest