Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. March '18 10:23 by Jørli Petersen

Cactus med nye kunster

Citroen C4 Cactus er en mellemting mellem ny model og et facelift. Nye sæder, nye motorer og ikke mindst noget nyt Citroen affjedring under bilen lyder interessant.

Sommerens Citroen C4 Cactus ligner mere et face-lift end en helt ny model, men ny Cactus er mest af alt den gyldne middelvej. Bilen er meget mere end et nyt gitter og en anden form på et par lygter.

Citroen Cactus blev især kendt for sine stødpuder eller madrasser på siden af bilen, og selv om ideen er gentaget på flere andre modeller, ser det ud til, at madrasserne er på vej ned af bilens side. De nyeste bud på dette design er begrænset i udbredelse, puderne sidder nederst på siderne, og i nogle tilfælde skal puderne bestilles som ekstraudstyr.

Når vi nærmer os betegnelsen ”ny” med den næste Cactus, er det fordi Citroen endnu engang fifler med en ny form for hjulophæng eller affjedring.

Alle husker Citroens super kendte hybropneumatiske system, som vi sidst så i C6, C5 og Xantia, alle kan også huske det meget anderledes ophæng under 2CV, men knap så mange kan huske den store gummiklods, som Citroen tog i anvendelse på 90’ernes ZX, et system der gav en form for passiv medstyring fra baghjulene.

Ny C4 Cactus får det Citroen kalder Progressive Hydraulic Cushions, det lyder som en udvikling af det tidligere ZX system, og så har Cactus det Citroen kalder nyeudviklede sæder, Advanced Comfort Seats, hvad det så end måtte være, og lidt motornyt bliver det også til for Cactus, som også får glæde af den nye 1,5 liters PSA diesel. Hvordan alt det nye så virker på den brede landevej, får vi først at vide i løbet af sommeren.

En anden nyhed fra Citroen er mere en besparelse i PSA-koncernen. Citroen har tidligere betalt for retten til at benytte Picasso navnet. Den aftale er åbenbart udløbet, arvingerne efter Picasso må se i vejviseren efter Citroen-Euro, for det franske mærke afskaffer navnet Picasso i hele modelprogrammet.

Hvad er det nu Citroen har hygget sig med at udvikle? Noget oliefyldt et-eller-andet, det lyder som en udvikling af det hjulophæng, der blev vist under 90’ernes model ZX.

Pin It on Pinterest