Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. May '18 19:43 by Jørli Petersen

På rette vej

X-Trail har fået et face-lift, og man har lappet på et par af de værste mangler, men dagens X-Trail er fortsat ikke en ægte Nissan X-Trail.

Nissan X-Trail har fået en skarpere profil og det seneste i sikkerhedsudstyr, understregede Nissan som det vigtigste budskab i forbindelse med det vi mener var et meget tiltrængt face-lift til den SUV, som vi tidligere havde blandt de absolut bedste i sin vægtklasse.

Efter de seneste forbedringer er vi mere milde i vurderingen af X-Trail, men vi er ikke tilbage ved tidligere tiders lovprisning af ældre modeller.

Årsagen til vor stigende begejstring er ikke det Nissan mener er det vigtigste, for vi lægger især fornøjet over den nye og kraftigere motor, vel at mærke en 2-liters motor, hvor man tidligere havde 1,6 som det dieselmæssige højdepunkt, og helt ærligt, en ægte SUV med gode egenskaber i terræn og en stor 7-personers SUV, der skal trække en større trailer, er 1,6 liters kort sagt for lidt. Er du i tvivl, kan du klikke dig frem til test af den tidligere model, men nu har vi allerede rørt ved at par af de meget vigtige punkter, motor og alt det med vægt.

Alt det indledende

Vi skuer lidt tilbage i tiden, og ser på tidligere udgaver af X-Trail, hvor man blandt andet kunne blære sig med en 2,2 liters diesel, en kraftig grunkonstruktion og høje trailervægte, og vi behøver næsten ikke at sige det, en del af disse tre grundkvaliteter for ægte SUV i topklasse, er ikke tilstede i dagens X-Trail, heller ikke efter face-lift.

X-Trail kan fås med plads til fem eller syv.

Hvis vi ser på bilens data, er det overraskende, at den størst tilladte trailer efter X-Trail med ny 2-liters diesel med 177 skrappe heste er på 1650 kg.

Vi behøver ikke skrive ”kun”, for det er alt for lidt. Der er billigere personbiler af helt almindeligt tilsnit, der må køre med mere og hvorfor nu det? Det er ikke mere end bilens egenvægt, og det er her vi finder årsagen til de snævre vægtgrænser, for X-Trail er ikke X-Trail i oprindelig forstand, dagens X-Trail er en opgraderet Qashqai, og det er der ikke noget galt i, den burde bare have haft et andet navn, eksempelvis noget med +2, som var navnet på en tidligere model, for vi mener fortsat at X-Trail navnet forpligter.

Plus og minus

Vi sætter et meget stort plus ved den nye motorløsning. En X-Trail uden en ordentlig motor er næsten naturstridigt, men det er først nu, der der bingo på den front, det samme gælder basisudgaverne med forhjulstræk, det er heller ikke specielt X-Trail’sk, så hvis ikke bilen bare skal være en gang distanceblænding, bør man gå i en pæn bue uden om de mindste versioner, så i vor optik handler det om 2-liters diesel og træk på alle fire, og så er X-Trail en klassisk Nissan i terræn, hvor de klassiske kvaliteter ikke fornægter sig. Eneste minus kan være en frihøjde på 21 cm., men hvis man napper forhindringerne i rette vinkel, er X-Trail stadig en god ven i terræn.

Faktisk en rigtig velindrettet førerplads, men vi er ikke vilde med Nissans læderstue.

Der er ikke point for egenskaber med trailer. Motorkraften er kommet på plads, nu er det bare vægten der er i uorden, vi er på kanten af det vi kalder kørsel med ponytrailer, men hvis man kører med heste, store campingvogne eller større entreprenørtrailer, er vægten for lille, mens vægten i sig selv er i orden, selv om man køber X-Trail som 7-personers.

God plads på bagsædet, men meget traditionel i indretning.

En nyttelast på knap 600 kg er i orden, det samme er bagagepladsen, som især udmærker sig hvis man nøjes med en 5-personers udgave, og så var testbilen udstyret med læderstue, som på underlig vis er lidt anderledes, hvis det er en Nissan med hudsalon, som det hedder på norsk.

Vi foretrækker X-Trail med almindelig stofsæder, så er det sagt, vi er ganske glade for bilens generelle køreegenskaber, det er i den bedre del af SUV-klassen, men de helt ægte SUV-dyder vil vi fortsat efterlyse hos X-Trail, selv om det på meget vitale punkter er blevet markant bedre.

Denne version af X-Trail er et face-lift. Der er grænser for hvad man kan tilføje en løbende model, men vi kan godt stikke næsen op efter noget markant bedre næste gang Nissan præsenterer en ny model X-Trail.

Nissan X-Trail 2,0 dCi 177 4WD

Face-lift til X-Trail har strammet lidt på designet, men det er trods alt udvidelse af motorprogrammet, vi anser som den absolut største forbedring.

Pris: fra 295.079 kr

Pris for testbil: 522.565 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

Automat type CVT

177 HK v. 3750 o/m

380 Nm v. 2000 o/m

0-100 km/t: 10,0 sek

Tophastighed: 169 km/t

ECE-snit: 16,7 km/

Kørevægt: 1665 kg

Totalvægt: 2240 kg

Trailer: 750/1650 kg

CO-2: 158 g/km

Pin It on Pinterest