Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. December '18 09:52 by Jørli Petersen

Tesla diesel

Tesla model Diesel for fuld udblæsning et sted på en dansk motorvej. Bilen er en Ford Connect med 1,5 liters dieselmotor, så Tesla vælger diesel, når det for alvor skal kunne bruges dag ud og dag ind over det ganske land.

Det er ikke usædvanligt, at blive overhalet af en Tesla på danske motorveje, disse el-biler kan have en tophastighed omkring 210 km/t som almindelig personbil, men man gør store øjne, når man bliver overhalet af et officiel Tesla, der for en ægte elbils entusiast kører på det kætteriske diesel.

Bilen der hyggede sig i overhalingsbanen på en almindelig dansk motorvej, var en Ford Transit Connect, en klassisk mellemklasse varebil tilføjet en del ekstraudstyr, og det er tydeligt, at denne officielle Tesla er en servicebil, der har sin daglige kørsel på Teslas landsdækkende net af ladestationer.

Vi kan se Teslas dieselbrænder er en Transit Connect, vi gætter på den er ret ny, måske en model 2018, beslutningen om at indlemme diesel i Teslaflåden er således ret ny, og vi gætter på, at denne Transit er forsynet med en 1,5 liters dieselmotor med 120 HK, som er en helt almindelig motorisering til Transit Connect.

Hvis noget bilmærke har talt for el-biler og imod alle traditionelle typer forbrændingsmotorer, er det netop Tesla. Derfor er det usædvanligt, at man med den ene hånd mener, at el-biler er det eneste rigtige, mens man samtidig vælger traditionel diesel, når det bliver rigtigt seriøst, selv om servicebilen har sin daglige omgang med ladestationer. Teslas fravalg af el-biler kan ikke skyldes manglende eller bare svigtende adgang til et ladekabel.

Tesla fravælger deres egen model X, når man har brug for en varebil, der kører fra den ene ladestation til den anden.

Vi undrer os over, at Tesla ikke har benyttet lejligheden til at opgradere den store model X (den 7-personers med mågevinger) til en dansk varebil. Hvis man piller sæderne ud af Tesla vinder man en del kilo, der kan omsættes til nyttelast, og lidt ekstra hjemmesløjd fra Tesla kunne tilføje lidt hylder og skuffer bag i bilen, og selv om Tesla Connect Diesel er udstyret med trækkrog, er det også en mulighed efter en Tesla, selv om det gør noget alvorligt ved de maksimale 565 km rækkevidde, hvis bilen er udstyret med det store 100 kWh batteri.

Nyttelasten for en typisk model X er op til 620 kg, plus vægten af de sæder man kan hive ud af bilen. Herfra skal trækkes de 75 kg, der normalt beregnes til vægt af fører, mængden af væske er begrænset i en el-bil, men hvis man anstrenger sig, vil Tesla kunne begå en model X Van med en nyttelast lige omkring de 700 kg.

Hvis ikke det er tilstrækkeligt, må Tesla hekse lidt med bilen, og give den forstærkede model en ny typeattest, samtidig med man bliver mere præcis med bilens trailervægt, som først bliver aktuel, hvis man får tilført en forstærkende ramme under bilen, der kombineres med en lidt omfattende el-pakke.

Den teoretiske trailervægt efter Tesla model X er op til 2250 kg, og alt tungere end 450 kg efter en Tesla, skal være udstyret med bremser.

Teslas service-diesel er udstyret med trækkrog, men det er også muligt at montere på en Tesla, så løsningen med en diesel-Van fra Tesla er uventet. Tesla har varslet produktion af lastbiler senest i 2020, så hvorfor ikke starte med en ægte Tesla Van, – en Van der kører på el?

Pin It on Pinterest