Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. January '19 14:05 by Jørli Petersen

Ford og VW går sammen

Den næste Transit Connect bliver til en Ford Caddy.

Ford og VW slår sig sammen, og målt i produceret mængde af varebiler, er det to af de tre største, der slår sig sammen i et fremtidig samarbejde om varebiler.

Aftalen mellem Ford og VW kommer til at omfatte det komplette program af varebiler i løbet af en længere årrække.

Første synlige samarbejde mellem de to giganter bliver en helt ny pick-up, der skal præsenteres i 2022, men bag den store beslutning om samarbejde, ligger der nye udfordringer, som skal bringe de to koncerner videre mod nye drivmidler, herunder udvikling af el-biler og selvkørende varebiler i en ikke alt for fjern fremtid.

Fra begge koncerner understreges det, at der udelukkende er tale om et samarbejde om fremtidens varebiler. De to koncerner deler udgift til udvikling og produktion af nye modeller og ikke andet, men ser man tilbage i tiden, har Ford og VW et samarbejde, der ikke kan beskrives som en succes.

Den første Ford Galaxy er udviklet og bygget i samarbejde med VW, hvor søstermodellen hed Sharan. Ford meldte sig ud af samarbejdet, og i dag hedder søstermodellen til Sharan Seat Alhambra.

Efter den kommende fælles Ford/VW pick-up i 2022, er der allerede rygter om en fælles afløser til den nuværende model Transit Connect og VW Caddy.

Målt i størrelse, sælger Renault flest varebiler i Europa. Salgstal fra 2017 placerer Renault som nummer et med 336.000 biler, Ford er nummer to med 327.000 mens VW er nummer tre med 243.000 solgte varebiler.

Når den nuværende VW Caddy skal have en afløser, bliver bilen til en VW Connect.

Pin It on Pinterest