Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. March '19 18:06 by Jørli Petersen

Morgans letvægter

Klassisk Morgen er knap sÃ¥ klassisk i den nye udgave. Den ligner sig selv, men bag de kendte former finder man en lige sÃ¥ klassisk række 6’er fra BMW.

Den ligner sig selv, men alligevel er den nye Morgan Plus 6 en helt ny bil. Englands sidste 100 procent britisk ejede bilproducent, der bygger biler i et nogenlunde pænt antal, sender en ny letvægtsudgave af den klassiske Morgen på gaden, og det gør man ved at smide den klassiske ramme af stål på gaden, og erstatte den af den noget mere omfangsrig ramme af aluminium.

Når bilen er fiks og færdig, kan man ikke se de øgede dimensioner på det indre skelet, som også er tilsat en portion træ til de øvre dele af bilen, så man kommer til at tænke på den klassiske karatmager, og på de metoder der var helt almindelige byggemetoder i bilernes barndom.

Teknisk er Morgen Plus 6 også gået nye veje.

Væk er den klassiske 8’er, brølet fra Morgen skal erstattes af en ny og smækker lyd fra en række 6’er, motoren er hentet hos BMW, en helt klassisk 3-liters fra det sydlige Tyskland, som lægger 335 HK og 500 Nm til de trækkende baghjul.

Motoren har dobbelt turbo, gearkassen er også en klassisk 8-trins automat fra BMW, og præstationerne siger 4,2 sekund til de første 100 km/t og en tophastighed på 267 km.

My Morgan Plus 6 er 389 cm lang, bilens egenvægt er 1075 kg, og selv om bilen endnu ikke er i egentlig produktion, har Morgen fabrikken allerede lagt sig fast på prisen som er 65.000 gode britiske pund før nogen form for moms og eventuelle afgifter.. Umiddelbart efter Brexit kaos svarer det måske til 130.000 danske EU kroner, måske en anelse mere, men det kan være en gode ide at følge kursen på det britiske pund i dagene efter Englands farvel.

En helt ny alu-ramme tilsat traditionelt karatmager konstruktion. Lige noget for landets tekniske skoler, hvor man kan kombinere arbejde i metal med træarbejde i ægte bonderøvsstil.

Pin It on Pinterest