Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

31. March '19 22:08 by Jørli Petersen

Meget let hybrid

Subarus femte generation af Forester er klar til salg i løbet af efteråret 2019.

Subaru har vist generation fem af den populære Forester, der holder solidt fast i det der gør Subaru til allermest Subaru. Boxermotor og en godt system 4-hjulstræk, men den kommende Forester er trods alt ikke, som vi har kendt den fra de tidligere generationer.

Der er lagt en såkaldt hybrid teknik oven i det vi allerede kender fra Forester, som også har fået det Subaru kalder et moderniseret designsprog. Til alt det med designsprog nøjes vi med at tilføje, at det stadig er plads til forbedring, og vi drister os til at påstå, at det også er tilfældet med den såkaldte teknik, som bliver Subarus første hybrid.

Navnet på den største nyhed i Subarus nye Forester program, er e-Boxer. En el-motor der er indbygget i gearkassen, men med meget begrænset kapacitet. Hybridløsningen giver kun en rækkevidde på 1,5 kilometer som el-bil. Den største fordel er tiltrængt forbedring af drejningsmoment fra lave omdrejninger.

Hele systemet er bygget op omkring den kendte 2-liters boxer benzinmotor, der lægger de velkendte 150 HK og 194 Nm. Indtil videre ånder alt fred og idyl, der er slet ikke noget ophidsende ved det vi hidtil har nævnt omkring ny Forester, men så tilføjer den japanske producent af kvalitetsbiler, at man har lagt en el-motor ind i gearkassen, en el-motor der kan præstere 17 HK og yderligere 65 Nm, ligesom Subaru oplyser, at den såkaldte Forester hybrid kan køre imponerende 1,5 kilometer som rent elkøretøj.

Hvis vi lyder sarkastiske eller lidt spydige, er det ikke skudt helt ved siden af. Ny Subaru Forester lever videre i det traditionelle, det der har gjort Subaru kendt i snævre kredse for høj kvalitet, men de nye hybridløsninger lader meget tilbage at ønske.

At indbygge en el-motor i den 7-trins automatkasse, så vi ender med en hybridløsning, som vi kan kalde meget-let-hybrid, er så begrænset, at det i praksis ikke har nogen betydning. Der hvor man måske kan mærke en lille forbedring, er på evne til mellemacceleration. De ekstra 65 Nm er en velkommen forbedring af benzinmotorens 194 Nm, som i dagens marked for biler ikke er noget der får øjenbryn til at flytte sig.

Nyeste påhit fra Subaru er en hybridløsning, der er så begrænset, at den er næsten uden betydning. Man kan undre sig over Subarus tilgang til hybrid, når man tager i betragtning, at Subaru har meget tætte bånd til Toyota.

Pin It on Pinterest