Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. October '19 17:51 by Jørli Petersen

Tag en e-Taxi

Verdens hurtigste el-taxi? Måske, men helt sikkert den der kører hurtigst. Jaguar har indsat en i-Pace som el-taxi på legendariske Nürburgring.

I Danmark ruller der allerede en del elektriske hyrevogne rundt i de større byer, men nu kan man også købe en tur i en mere usædvanlig taxi.

Jaguar har indsat en i-Pace på Nürburgring, men den meget specielle taxi kører ikke uden for den tidligere legendariske formel-1 bane, som blandt andet kostede Niki Lauda livsvarige men.

Jaguars elektriske taxi kan hyres for en tur rundt på Nordsløjfe. Bag rattet sidder det Jaguar beskriver som en professionel chauffør, og det er ikke en tilfældig bilist, der har opgraderet til et erhvervskort.

Bag rattet sidder en proff racerkører, og det er en oplevelse at tage en tur rundt på den 20,8 kilometer lange racerbane, hvor ingen, heller ikke de der kører hele banen hver eneste dag, når at lære samtlige 73 sving og kurver til perfektion.

Men øvelse hjælper voldsomt på især steder som legendernes Nordsløjfe, og hvis man kun skal betale almindelig taxametertakst, er det værd at lægge vejen forbi den noget ensomt beliggende racerbane i Eifelbjergene i den vestlige del af Tyskland, – godt og vel en times kørsel fra Frankfurt eller godt 100 km syd for Køln.

Hurtigste runde for et elektrisk køretøj tilhører i øvrigt Porsche, som med den nye Taycan satte en tid på 7.42,34. Hurtigste omgang i det hele taget på Nordsløjfen tilhører også Porsche, som med en 919 Evo satte den nuværende rekord som er på 5 minutter, 19 sekunder og 54 sekunder.

Pin It on Pinterest