Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. March '20 11:08 by Jørli Petersen

Touareg med fremtid

Hov, en VW Touareg med plug-in teknik. Det lukker op for nye og spændende muligheder med den store VW, for prisen kan falde dramatisk.

Sidste år sendte VW den nyeste model Touareg på gaden, og i løbet af kort tid, bliver udvalget gjort endnu større, endnu mere fremtidssikret og måske endnu billigere, med den nye model Touareg R som plug-in hybrid.

Med denne Touareg åbner VW for et helt nye og interessante muligheder, for den 3-liters benzin Touareg er på alle leder og kanter en traditionel Touareg, den må køre med en 3,5 ton trailer på krogen, den har en tophastighed, der er begrænset til 250 km/t, og så trækker den selvfølgelig på alle fire hjul.

Udsigten fra førersædet er næste uændret. Ny Touareg er stadig Touareg.

De samlede 700 Nm fra den nye Touareg Plug-In leder tankerne hen på den tidligere Touareg V10, der var nedgraderet til ”kun” at lægge de 700 Nm, men når ny Plug-in hybrid kan præstere samme mængde trækkraft som den tidligere 5-liters V10’er, bør den kommende Touareg også kunne stikke af med en større gravemaskine på traileren uden det mindste problem.

Den solide trækkraft er også til rådighed når den nye R Plug-In kører som ren el-bil, men det er selvfølgelig kun over en kortere strækning det er muligt, for batteriet er begrænset til 14,1 kWh, og som det er tilfældet med alle nye biler af Plug-In typen, er det hele beregnet på hjemmeladning i carporten.

Det her er nyt. En Touareg forbundet med en stikkontakt.

Samlet lægger den nye Touareg R Plug-In 462 HK. VW oplyser, at benzinmotoren er trimmet til at lægge rigelige 340 HK, mens elmotoren kan yde 136 HK. De mange kræfter ledes gennem en 8-trins automatkasse, 4-hjulstrækket har selvfølgelig en omgang Torsen differentiale, Touareg Plug-In kan køre med 70 procent trækkraft på forhjulene og 80 procent effekt på baghjulene, så der er ikke tale om en ellers meget anvende smutvej, med forbrændingsmotor til forhjulene mens el-motoren udelukkende kan trækker på baghjulene, det er ud som om VW har gjort hjemmearbejdet godt og grundigt.

V10’erens dage er slut, men den største VW må stadig køre med 3,5 tons på krogen. Også muligt når man kører som 100 procent el-bil.

Den nye model Touareg uden nogen form for elektrisk tilskud koster netop nu omkring en rund million danske kroner. Lidt over for den 3-liters benzin med 340 HK, lidt under for den 3-liters diesel med 286 HK, og nu kommer det interessante, for hvad bliver prisen på den nye model R Plug-In?

Med elektrisk tilskud til drivlinjen falder CO2 tallet dramatisk, og lavt CO2 og dermed lavere benzinforbrug, styrtdykker udsalgsprisen markant, så hvad kommer den kraftigste af alle model ny Touareg til at koste? Bliver der råd til de frække 22 tomme fælge, som desværre kun findes på lister over ekstraudstyr. N

VW Touareg som PHEV eller Plug-in hybrid, bliver den kraftigste i hele modelprogrammet. Max effekt er 462 HK og momentet er oppe på 700 Nm, når det er helt i top.

Pin It on Pinterest