Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. February '21 17:19 by Jørli Petersen

Den vrede løve

Peugeots ganske nye superboss (th) var hevet i sofaen, da det franske bilmærke præsenterede sit nye feel-good logo.

Væk er Peugeots løve i fuld figur, i stedet nøjes det franske bilmærke med hovedet fra en løve, vel at mærke en hanløve med særdeles stor løvemanke, det hele selvfølgelig i profil.

Denne indledning betyder, at endnu et bilfirma skifter logo. Man forsøger at skabe nyt liv, man har et håb om, at et nyt logo er adgangsbillet til at sælge flere biler, men intet af alt dette er bevist. Det er og bliver kun hårdnakkede teorier som bliver mere og mere populære, jo flere år man har gået på handelskole.

Først på året var det Kia, der mente tiden var inde til et helt nyt logo. Desværre blev Kias logo præsenteret samtidig med en lang række smittekurver fra julens corona smittetal, og således var der en slående lighed mellem dagens smittekurver og Kias nye logo.

Peugeots løve stammer fra denne løve, der befinder sig i byen Belfort, ikke så langt fra fabrikken i Mulhouse.

Det sker ikke for Peugeot. En løve er nu en gang en løve, men et nye ansigt på et bilmærke betyder også, at alle forhandlere i hele verden nu bliver slået oven i hoved fra Paris, for nu skal der investeres i nye skilte, med og uden lys, skilte i alle størrelse, og det nye logo og den nye typografi skal gøre sit indtog på selv det mest banale visitkort til yngste kontorelev.

Derfor stiller vi det sædvanlige spørgsmål: Hvad koster det at skifte logo? Og …….. har det nogen som helst betydning, bortset fra selvopfattelsen på chefgangen hos Peugeot i Paris?

Peugeots nye ansigt. En arrig hanløve med meget store hjørnetænder.

Vi ved ikke hvordan hele omstillingen bliver grebet an i Danmark, men her til lands har vi tradition for at være først til mølle. Den danske holdning kan oversættes til – når fabrikken siger hop, spørger den danske importør: Hvor højt, og i Danmark bliver den totale regning omgående sendt videre til landets forhandlere, som ikke må få et godt tilbud fra den lokale skiltemaler. Der er tradition for, at fabrik og importør søger for alt det praktiske, herunder transport til døren, og så behøver man ikke bekymre sig om regningen, den plejer at være helt i top.

Denne fremgangsmåde har været benyttet et utal af gange. For en dansk forhandler betyder det, at forhandleren har samme udgifter, som en forhandler i udkanten af Paris eller Berlin, men den danske forhandler sælger kun en brøkdel af det antal biler, som de store drenge i det store udland, så omkostningen for et nyt logo bliver betydeligt højere per solgt bil i Danmark, og gæt hvem der skal betale?

Det nye logo er næsten evigt, men her er Peugeots logo gennem tiderne. Det første holdt næsten uændret i 100 år, mens det der nu går på pension kun nåede 11 år. Det nye logo ligger meget tæt på logoet fra 1960. Sikke’ en masse penge man kunne have sparet, hvis man havde forholdt sig i ro.

Kvalitet og tid

Det var det store flygel, der var trukket frem i Paris, da man viste det nye firmalogo. Den meget nye Peugeot boss var fremme i forreste linje, da positive tillægsord strømmede ud til den lukkede forsamling, som kunne følge med på den hjemlige skærm.

Blandt de mange positive ord fra Paris, var der især et ord der gik igen og igen.

Kvalitetstid!

Det nye Peugeot logo bliver sat i direkte forbindelse med kvalitetstid. En hvilken som helst kontakt med Peugeot skal sammenlignes med kvalitetstid, og på sin egen måde, passer det nye trylleord glimrende med den nu flere år gamle plan, der skal gøre Peugeot til koncernens luksusmærke, det sted hvor der er dybe tæpper på gulvet og komfort i bilerne, mens Citroen skal være forretningen, hvor der er galvaniseret stål og betonfliser på gulvet, mens DS skal ophøjes til alt der handler om design, – lad os kalde DS for bilmærkernes svar på partiet ”Alternativet”, før det gik i forfald.

Så er det økonomiske smæk til alle landets Peugeot forhandlere. De skal have ny facade, skilte, ny typografi, ny hjemmeside, alt skal fornys. Og det koster. Flere økonomiske smæk til en trængt bilbranche.

Den store rundgang med Peugeots nye ansigt, som i bund og grund er ansigtet på en aggressiv hanløve efterlader to spørgsmål:

Hvorfor denne hanløve i dårligt humør med meget store hjørnetænder? Hvorfor ikke en venlig løve? Udgangspunktet kunne være en Disneyudgave af løven, men en mere venlig løve, som meget bedre kunne sende signaler om familie, hygge, hjemmebag og kvalitetstid.

Og hvorfor en hanløve. Kunne det ikke være tid til at udskifte hanløven med en hunløve?

Fra Paris lød det samtidig, at dette logo var så godt, at det næsten var evigt. Det passer selvfølgelig ikke. Peugeot har haft et utal af logoer gennem tiden, men det nuværende logo holder sikkert indtil den nuværende marketingafdeling i Paris bliver udskiftet.

Dagens rygter

Og så slutter vi med et fakta og mere løse rygter.

Det er nu ganske vist, at midt i marts måned, river Peugeot tæppet af den nye 308. Hvis vi bruger den kendte tidsplan for Peugeot, uanset hvilken løve der sidder på fronten, betyder det dansk salgsstart for den 5-dørs 308 i løbet af efteråret. Vi gætter på oktober måned.

Den næste 308 stationcar vil følge efter i løbet af februar/marts 2022, – altså om præcis et år, og det er også sikkert, ny 308 kommer som ren ellert, og så slipper vi lige det sidste lidt løse rygte, som bliver mere og mere håndnakket.

Siden Peugeot trak deres 504 pick-up fra markedet, har Peugeot ikke lavet en rigtig pick-up. Det nærmeste man har været, er et lad bygget på en af de kendte varebiler, men i 2020 sendte Peugeot deres nye pick-up på markedet.

Peugeot Landtrek er en kinesisk Peugeot, og den var slet ikke beregnet til det europæiske marked, men nu kan Peugeot have skiftet mening. Måske i 2022.

En kinesisk bygget Peugeot Landtrek, en bil hvor vi ikke kender udgangspunktet, men den er af kinesisk oprindelse, den er udstyret med enten en 1,9 diesel, – sikkert den gamle 1,9 PSA diesel der kan holdes serviceres med bagsiden af en murerske – eller en 2,4 liters benzin med 210 HK.

Peugeot Landtrek er udviklet til salg i Sydamerika, Afrika, Mellem- og Fjernøsten, og selvfølgelig til det kinesiske hjemmemarked.

Europa har slet ikke været på tale til Landtrek, men nu vil rygter vide noget ganske andet. I dag er det mere sandsynligt, at Peugeot også henter Landtrek til Europa, og årsagen hedder Renault.

Når Fiat og PSA er helt færdige med deres sammensmeltning, stiller Fiat med en Mitsubishi pick-up i modelprogrammet, en bil der hører til i Renault koncernen. Den vil PSA selvfølgelig gerne af med så hurtigt som muligt, men så skal man jo finde på noget andet, og her bliver det mere og mere oplagt, at hente Peugeot Landtrek til Europa, smække en EU-godkendt diesel i banditten, sætte koncernens lækre automatkasse på programmet, og invitere Renault til fornyet dans, for Renault fører sig frem på pick-up markedet med deres Renault udgave af Nissan Navara.

Hvornår? Særdeles usikkert, men efteråret 2022 er et godt bud netop nu.

Peugeot har ikke haft en rigtig pick-up på programmet siden old-timeren 504 gik på pension.

Pin It on Pinterest