Dansk Polestar
Volvos nye søstermærke Polestar er på vej til Danmark, og der er ansat nøglepersoner i det nydannede danske selskab. Polestar har været på rov blandt kendisser i dansk bilbranche, den nye direktør for Polestar Danmark har en baggrund fra både Renault og Jaguar/LandRover, hvor han har været direktør. Den mere udadvendte person der skal slå dørene op til det danske salgsnet, er hentet hos Nissan, hvor talegaverne allerede er veltunet, når det gælder el-biler, for Polestar er som bilkendere allerede ved, en 100 procent el-bil.
En kinesisk el-bil vel at mærke. Polestar gør alt for at få køberne til at tro, at Polestar er et svenske bilmærke, men det rækker ikke, at man har europæisk hovedkontor i Gøteborg, for ligesom det er tilfældet med Volvo, hedder ejerne Geely, ligesom bilerne produceres på en meget ny og meget lækker fabrik, der ser ud til at være lysår bedre end det vi kender fra Volvo i Torslanda, Gøteborg.
Polestar blev grundlagt som selvstændigt bilmærke i 2017.
Når Polestar kommer til Danmark, vil det kinesiske bilmærke være til salg i 18 lande spredt over store dele af Verden, og de nye lande der tager hul på Polestar inden årets udgang, er foruden Danmark, Finland og Østrig.
Rent praktisk kan de første Polestar biler bestilles i det der beskrives som sensommeren. Vi oversætter til slutningen af august eller begyndelsen af september, og de første Polestar biler i Danmark vil blive monteret med nummerplader i slutningen af året. Vi vover et gæt der hedder november, og dermed får Polestar en ganske kold start på det danske marked.
Hvilke biler der kommer til Danmark vides ikke med sikkerhed. Polestar har netop nu to modeller på programmet, mens model nummer tre er på vej.
Polestars første bil hedder meget rammende Polestar 1, og det er en ganske særlig bil. Polestar 1 er bygget i kulfiber, den er udstyret med en motor på 609 HK og 1000 Nm, og Polestar beskriver selv bilen som en Hybrid GT.
Det helt særlige ved Polestar 1 er, at bilen kun bygges i begrænset antal. Derfor vort forbehold overfor dansk lancering, men man bør også bide sig godt fast i bilens rækkevidde, der er imponerende begrænset.
Kun 124 WLTP kilometer, og spiller man på samtlige 600 plus heste, vil man hurtigt skulle lede efter et ladestik. Helst en lynlader med rigtigt mange kræfter.
Polestar 2 er som navnet antyder mærkets model nummer to. Det er den Polestar, der med sikkerhed kommer til Danmark, og her har vi fingre i en mere spiselig model. En el-bil der stadig vil holde til i den dyre ende af skalaen, bilen har træk på alle fire hjul, den lægger 544 HK og 600 Nm, og så er rækkevidden forbedret betydeligt fra Polestar 1.
I forsøg nummer to fra Kina er man oppe på 470 WLTP kilometer, og selv om det er betydeligt bedre end med model nummer et, er det stadig en begrænset rækkevidde for en luksus ellert, som vi fortsat ikke ved hvad skal koste.
Priser og udstyr på den eller de modeller der kommer til landet, vil først blive offentliggjort kort før det bliver muligt at skrive under på en købsaftale. I praksis bliver det umiddelbart efter de feriehungrende danskere er vendt tilbage fra Kreta, Mallorca og andre steder med masser af sol og sand.