Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. May 18:46 by Jørli Petersen

Cybertruck

Tesla kommer på charmetur i juni, hvor den anderledes Cybertruck bliver vist for den undrende offentlighed. PS: Max vægt på krogen er 5000 kg.

En børnetegning, en fantasi, måske en kommende månekøretøj, mulighederne synes flere, når man ser Cybertruck, som allerede er tilgængelig i USA.

Foran Cybertruck står Tesla. Den meget anderledes pick-up er foruden det tydelige blikfang med sit design en modsætning til alle andre pick-up trucks, vi kender her på redaktionen, en bil med rustfrit stål på ydersiden. Vi ved ikke hvor meget af Cybertruck, der er rustfrit stål, men det der er, har selvfølgelig ikke samme tendens til rust som normale biler, tænk hvis ladet er rustfrit, og så ved vi, at den amerikanske og Texas fremstillede truck kommer i to versioner.

Topudgaven sætter alle andre pick-up trucks i skammekrogen, med en 0-100 tid på 2,9 sekunder skal al last på det åbne lad spændes ekstra godt fast, mens bilen med luftraffjedring med konstant justering og tilpasning, signalerer en anderledes kørende pick-up truck end dem vi kender med hestevognsfjedre under bagakslen.

Kan du købe en Tesla Cybertruck. Ikke hvis du bor i Danmark. Det er kun se men ikke købe.

Det anderledes findes også andre steder, Cybertruck med drive-by-wire, altså ingen direkte forbindelse fra rat til de styrende hjul, vi kan også nævne medstyrende baghjul, som giver bilen en markant bedre venderadius, end de fleste konkurrenter vi kan komme i tanke om.

De to, – eller mere korrekt tre udgaver af Cybertruck er den nævnte topmodel med tilnavnet Beast, der er den hurtigste og bedst udstyrede, og prisen på denne top-pick-up er 670.000 kr, mens basismodellen med mindre af det hele og kun træk på baghjulene er prissat til godt 530.000 kr. Basis Cybertruck med traditionelt træk på baghjulene og mindre lasteevne på alle leder og kanter, koster de 400.000 kr, som blev lovet længe før produktionsstart.

Ladet på Teslas pick-up kan vise sig at være rustfrit.

Den måske mest kendte af alle amerikanske pick-up trucks er Ford F-150. Den koster i dag 36.000 USD, det er godt 250.000 danske kroner, så det et pænt stykke op, hvis man vil køre elektrisk i USA.

Det kan blive helt anderledes på det danske marked, hvor el har et stort fortrin frem for diesel, der bliver brandbeskattet af uvidende politikere på alle leder og kanter, så den kommende Tesla kan vise sig at være den billigste pick-up på det danske marked, måske lige bortset fra den lille Fiat, der synes at komme til Danmark.

Vi har ikke de endelige motordata på Cybertruck, men vi ved, at to af tre modeller må køre med 5000 kg på krogen, lasteevnen på ladet er 1200 kg, og så er tophastigheden på model beast ca 210 km/t.

Basismodellen til 400.000 kr trækker 3400 kg, den laster også 1200 kg på ladet, men 0-100 hedder 6,5 sekund og rækkevidden oplyses til 402 km.

Så er der pakket ud i ødemarken. Men hvor er ladestanderen?

Denne meget anderledes og nærmest eventyragtige pick-up truck kommer til Danmark i juni måned.

Fra den 8. juni og frem til den 22. juni, tager Cybertruck på tur gennem Danmark. Først i København og nærmeste omegn, mens bilen slutter sit danske eventyr i Jylland.

Teslas kommende pick-up truck kan vise sig at være den billigste af sin art på det danske marked. Afgiftssystemet kommer Tesla til undsætning.

Kan du så købe Cybertruck? Svaret er nej, hvis du bor i Danmark. Det tager tid at få produktionen op i USA forlyder det fra Tesla, så indtil videre satser man alene på det amerikanske marked. Hvornår den når til Europa, er derfor meget usikkert. Vi gætter på engang i løbet af 2026.

Pin It on Pinterest