Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. May 17:41 by Jørli Petersen

Men BMW vinder igen

Knap var solen stået op, før flere bilmærker havde travlt med at pudse glorien, og de to frontløbere med placeringer helt i top, er BMW og Toyota, hvor man især lægger mærke til, at Toyota for 22. år i træk får topkarakter, når det gælder kundeservice. Faktisk har intet andet bilmærke været nummer et i kundeservice, for Toyota har ligget i top, siden man begyndte at sætte de forskellige bilmærker i bås i 2002.

Alligevel er det BMW, der løber med den samlede gevinst. Når man har optalt karakterer fra alle fire kategorier fra de i alt 22.000 bilejere, der har svaret på en mængde spørgsmål, hvor man kunne give karakter fra 1 til 7. Disse karakterer er efterfølgende forvandlet til en enkelt karakter, hvor bedste tal er 1000, og BMW topper med 915, hvor Toyota henter ind på BMW med en karakter på 913.

Det skal med i forståelsen, at både BMW og Toyota er gået tilbage i den samlede vurdering. BMW er faldet mere end Toyota, det er en tilbagegang på 0,5 mod 0,3, så der er lagt op til spændende læsning, når FDM og Loyalty Group kommer med den næste 2025-undersøgelse.

Autoindex 2024 af Loyalty Group og FDM

Det kedelige må være, at alle fem bilmærker i toppen er gået tilbage. Noget skuffende er det, at kun tre bilmærker er gået frem i årets undersøgelse, de tre er Nissan, Suzuki og Opel, som godt kunne trænge til noget fremgang, for find selv Opels placering blandt de 23 bilmærker, der har både salgstal og en vis mængde år på det danske marked, så man kan komme med statistiske tal, der holder.

Nyeste mærke på skalaen er Cupra, og den opmærksomme læser kan godt under sig over, den forskel der er mellem Seat og Cupra. Det er i bund og grund samme bil, det er forskellige modeller, og det er to navne, de to bilmærker sender hver sit signal til køberne, og det må være denne forskel, der er mellem nummer 12 og nummer 21 på listen, og der er ikke tale om slåfejl, tjek selv på listen.

Årets højdespringer er Suzuki, der er kravlet op som nummer seks på listen. Ser man reelt på Suzukis placering, er det rent ud sagt imponerende. Billige biler har det vanskeligt ved at få en placering højt på listen, jo billigere biler, jo mere køb-og-smid-væk attitude er det på markedet, tjek bare Dacias placering, men det giver god mening, for den danske Suzuki-importør er i modsætning til en lang række andre bilimportører, populær hos forhandlerne, bilerne er gode, driftsikre og med både god og imødekommende garanti. Hvis FDM gav sig i kast med den undersøgelse, ville der være rigtigt mange overraskelser, for en lang række bilimportører er pænt sagt alt andet en populære hos deres forhandlere, der får pisk, pisk og trusler frem for støtte og samarbejde.

De dårlige

Årets skuffelse deles af to bilmærker. Tesla og Skoda drøner mod bunden med en tilbagegang på henholdsvis 4,0 og 4,1 procent. Teslas vokseværk er sket med det store minus, at service, værksteder og alt for meget on-line frem for kontakt mellem Tesla og deres kunder, ikke har kunnet følge med. Det kan jo også være værkstedspriserne der skræmmer, men det modsiges til gengæld af BMW, der ikke er kendt for venlige priser.

Skoda har skiftet modelprogram, og dette skift er sket efter man har luset godt og grundigt ud blandt forhandlerne, så dagens Skoda er meget anderledes, end Skoda var år tilbage.

Der er gået for meget marmorgulve og guldbelagte dørgreb i Skoda, og kunderne kvitterer på en trist måde.

Kia og Audi er det rene gennemsnit, og et eller andet sted må det ærgre Audi, at de ikke kan følge med BMW og Mercedes, der fortsat har mere prestige end Audi, der af mange opfattes ge som en VW med andet design og højere priser. VW indtager i øvrigt pladsen lige efter Audi i årets undersøgelse.

Honda holder fortsat fast i en pæn placering som nummer fem, men hvornår ryger Honda ud af undersøgelsen? Der skal sælges en vis mængde biler, før man har et sikkert statistisk grundlag, en besvarelse fra fem Honda ejere er ikke nok til at være med i den årlige leg, og måske ryger Fiat også ud inden for en kort årrække, for den nye importør gør rent ud sagt ikke en rygende fløjt for at sælge biler.

Fiat er i dag en del af K.W. Bruun’s omsiggribende udvidelser. I årets undersøgelse er Mitsubishi røget ud af listen på grund af for lavt salg, Alfa og Jeep er slet ikke med, og næste kan blive Fiat, og generelt kniber det med topplaceringer til K.W. Bruuns bilmærker. Årets bedste placering er Peugeot, der ligger nummer 15, så der er masser af plads til forbedring. Peugeots resultat i seneste undersøgelse er i øvrigt en tilbagegang på 1,4 procent, Citroen går 0,3 procent tilbage, Fiat går to procent tilbage, og den lille positive hos K.W. Bruun er Opel, der går 0,1 procent frem men fortsat frister en tilværelse som nummer næstsidst.

Der er også en række helt nyt bilmærker på det danske marked. Disse har ikke været på markedet længe nok til at kunne indgå i undersøgelsen, ligesom disse nye mærkets salgstal ikke er tilstrækkelige, til at danne et troværdigt statistisk grundlag,

Pin It on Pinterest