Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. September 09:17 by Jørli Petersen

MG udvider

MG 3 Hybrid+ er næste nyhed fra kinesiske MG. Den oplagte konkurrent er selvfølgelig Toyota Yaris.

Kinesiske MG skruer op for mærkets muligheder, som er meget anderledes, end det vi ser med det danske modelprogram, hvor man holder sig til el-biler med en enkelt undtagelse.

Næste udspil fra MG er MG 3 med tilnavnet Hybrid+. Den danske importør bruger betegnelsen mini-klasse omkring ny MG 3, men så slemt er det ikke. Vi er i det såkaldte B-segment, den kategori hvor vi også finder biler som Renault Clio, Hyundai i20 og tidligere Ford Fiesta, og prisen på den nye MG starter ved 215.000 kr minus en enkelt krone.

MG 3 Hybrid+ er ikke den første model med rigtig benzinmotor i næsen. En af de første MG modeller i Danmark var model EHS, hvor der var en portion gensynsglæde, for benzinmotoren i MG EHS er identisk med den 1,5 liters, vi tidligere kunne stifte bekendtskab med i Opel Insignia, og når MG 3 igen står klar på den danske startstreg, er det med samme 1,5 motor i næsen.

Dertil en beskeden størrelse batteri, der alene fungere som et buffer batteri. Hybridteknikken er direkte sammenlignelig, med det vi kender fra en meget lang række modeller fra Toyota, men MG mener også, at bilen kan køre en beskeden strækning på ren el, hvor meget og hvor lidt må vi se nærmere på, når bilen kommer til Danmark.

Klassisk størrelse familiebil med hybrid, men MG 3 kommer også uden hybridsystemet, og så falder prisen til 180.000 kr. Sidstnævnte er klar til salg omkring årsskiftet.

Når MG benytter sig af det vi kalder et buffer batteri, er det fordi benzinmotoren godt kan trænge til lidt assistance, hvis der pludselig bliver trådt hårdt på den højre pedal. 1,5 motoren er begrænset til at lægge 75 HK i MG 3, men den samlede ydelse er 194 HK, så den 136 heste kraftige elmotor kræver en del strøm, hvis den skal reagere hurtigt, og så kvikt kan 1,5’eren ikke omstille produktionen, så derfor kalder vi batteripakken for en buffer, som kan give den ønskede mængde energi i en pludselig opstået situation, hvorefter benzinmotoren så bliver overladt opgaven at genoplade til noget der ligner 100 procent, så man er klar til næste uventede køreoplevelse.

MG har biler i alle størrelse og typer. På visse markeder klasker man bare MG skilte på alt hvad SAIC koncernen kan byde på, her er det Maxus Extender, der har fået MG-skilt på snuden.

MG 3 Hybrid+ kommer også i en de-luxe udgave til 250.000 kr. Vi skynder os at bemærke, at vi er i den mere behagelige vægtklasse for familiebiler med en kørevægt på 1300 kg, og hvis nogen skulle tænke på et forbrugstal, så er det officielle tal på 22,7 km/l.

Med den nye MG 3 lukker MG op for endnu flere biler til det europæiske marked, og hvis vi sammenligner med det vi ser fra Fjernøsten, er det en næsten uendelig række af muligheder. I de fjerne lande finder danske turister MG-biler i alle afskygninger og størrelser, og forklaringen er helt enkel.

MG er en del af gigantkoncernen SAIC, der producerer biler af alle typer og i alle størrelser. På visse markedet i Fjernøsten sælger man ikke biler med underlige kinesiske navne, man kalder hele møllen for MG, så man ser bunkevis af biler med MG-skiltet klasket på fronten, og det er den trafik SAIC ganske langsomt retter mod europæiske markeder, hvor der allerede er en god portion MG-modeller i England. At netop England er et godt marked for biler med MG-skilte, kan vel ikke komme bag på ret mange.

Klassisk størrelse dansk familiebil, er næste udspil fra MG, som nu lukker op for nye modeller med klassiske forbrændingsmotorer.

Pin It on Pinterest