Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. September 10:05 by Jørli Petersen

Kias nye grænser

Kia PBV er varebiler tænkt på en helt ny måde.

Hvorfor skal det være så stereotypt, synes Kia at tænke, for det nye projekt PBV tænker varebiler på en helt ny måde.

Det er en super fleksibel type varebil, det er en helt ny platform, der kan trækkes eller krympes efter behov, det er en bund til netop det køretøj, der passer til en helt særlig opgave, og de første tanker fra Kia er lovende, – det er lige før en kunde kan møde frem hos Kia-forhandleren i Østerfælled, og bestille lige den type bil, der passer til firmaet.

Så let bliver det nok ikke, men Kia tænker anderledes, og vi bliver med sikkerhed overrasket, når de første biler fra den nye PBV generation rammer landet.

Det bliver med masser af onboardsystemer, bilen kan være et rullende kontor eller rullende værksted, det kan blive så omfattende, at man næsten ikke behøver en officiel firmaadresse, og så er det næsten en selvfølge, at alle de nye biler fra PBV serien er el-drevne, og herefter er der ikke flere oplysninger.

Med nytænkning mener Kia tilsyneladende også førerplads. Dette er noget helt nyt i Van-branchen.

Hvad der kan undre lidt er måske, at Kia slet ikke taler om brint, selv om Hyundai er foregangsmærke på netop brint, og Kia og Hyundai er som de fleste ved to mærker fra samme koncern.

Til det nye Platform Beyond Vehicle (PBV) har Kia kastet sig ud i at bygge en helt ny fabrik i Sydkorea. Når fabrikken står færdig, ruller de første biler af samlebåndet, som i første omgang skal producere til 150.000 biler årligt, men det er meningen, at loftet skal løftes til 300.000 ellerter om året. Om de sidste 150.000 skal være brintbiler er usagt, men vi bliver ikke overrasket, hvis Kia pludselig begynder at tale om brint.

De første produktionsmodeller skal stå klar næste sommer. Egentlig produktionsstart er fortsat ukendt.

Et køretøj til flere opgaver. Varebil om dagen og om aftenen kører den familien i operaen.

Pin It on Pinterest