Den første el-sportster
Så er den her, eller mere korrekt, nu kan man ta’ turen ned til den lokale MG-forhandler, og bestille den nye 2-personers MG, den ægte type MG vil de fleste nok mene, men det er samtidig den første fuldt elektriske MG, og dermed trækker MG nye spor i sandet.
Ikke kun for mærket, men for el-biler i det hele taget, for nu bliver det muligt, at køre såkaldt sportsligt i en ren ellert til 500 af de lange og snart forhenværende, så hvis du har en stak gemt under madrassen, kan de måske byttes ud med en elektrisk kineser fra SAIC koncernen.
Der er masser af gadgets i den nye MG Cyperster, som sikkert med vilje ikke har fået et navn der slutter på ”star”, men det er alligevel en bil, der vil vække opsigt hvor den dukker op, og især hvis man sætter dytten foran Brugsen, og åbner de karakteristiske saksedøre.
Der er selvfølgelig kludetag på den nye MG, og vi tør allerede nu gætte på, at kludetaget på den nye MG slutter bedre tæt og blafrer mindre, end det var tilfældet på fortidens type A, B o.s.v, og vi kan også slå fast med meget store søm, at den 2-personers – skal vi kalde den for roadster – er noget hurtigere end tidligere tiders britisk byggede sportsvogne.
Basis Cyberster klarer de første 100 på fem sekunder rent. Den lægger 340 HK som sendes ud til baghjulstrækket, så det er skam tale om noget ægte sportsvogn i grundkonstruktion, og hvis man er parat til at ofre lidt mere på sagen, er der også en såkaldt topmodel, der har fået et prisskilt på 550.000 kr.
Her får man træk på alle fire, en samlet motorisering på 510 HK og 725 Nm, 0-100 hedder så 3,2 sekund, og selv om det er noget unaturligt at tale om for en 2-personers åben bil, skal vi også pille ved den såkaldte rækkevidde, der er 507 WLTP kilometer for basismodellen, mens den dyre model må nøjes med 443 km.
Til sammenligning kan vi lige se nærmere på en MG A fra 1955. 1,5 liters 4-benet motor, 69 HK, 0-100 på 15 sekunder rent og en tophastighed på 157 km/t. Det eneste punkt hvor klassikeren A stikker den nye Cyberster, er på vægten. Den første model A vejede beskedne 890 kg.