Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. September 11:01 by Jørli Petersen

Et trin ned for Q6

Mere afdæmpet og mere brugsrigtig Audi Q6 e-tron med bedre rækkevidde og noget så usædvanligt som baghjulstræk.

Audi skruer ned for dampen på den nye Q6 e-tron, der er forløber for endnu flere varianter af Q6. Nyheden består klædeligt af en knap så kraftig model, som til gengæld har en meget stor fordel i at være mere brugsrigtig, og med det mener vi også større rækkevidde, som især er en rigtig god egenskab i den halvdel af året, hvor kalenderen står på vinter.

Den nye og mindre model er forsynet med et 83 kWh batteri. Heraf er 75,8 kWh brugbart, men den mindre version af Q6 e-tron er en usædvanlig Audi, for den har rent baghjulstræk, og det er ikke engang en tilfældighed. Den baghjulstrukne Q6 findes i to udgaver, så Audi er ved at ændre billedet af en ægte Audi, som enten har træk på forhjulene eller Quattro – træk på alle fire.

Den mindre Q6 e-tron er prissat til 550.000 kr, og prisen er med 2025 afgifter, så der går lidt, før Audi kan levere. Når man vælger den korrekt 2025 pris, spiller man med åbne kort, så man ikke efterfølgende skal fortælle en mulig køber, at man desværre skal af med lidt mere bilen grundet nye afgifter ved nytår, men med prisskiltet afslører Audi samtidig, at de selvfølgelig giver rabat på deres biler.

I en forsigtig fodnote oplyser man, at Audi kan sælge en Q6 e-tron til det man kalder en skatteværdi på 510.000 kr, og en skatteværdi, og det man skal betale for bilen, er det samme.

A6 og Q6 programmet er ved at være komplet, og Audi har skam stadig diesel på programmet, så hvad med en herlig 3-liters diesel, der giver den nye Q6 e-tron baghjul?

De store leasingselskaber betaler ikke nødvendigvis 510.000 kr for samme bil. Der er med stor sandsynlighed tale om yderligere rabat, for leasingselskaberne har den fordel, at de kan spille det ene mærke ud mod det andet, og da danskerne altid er parat til en god handel, skal man virkelig elske Audi, hvis man er parat til at betale overpris i den månedlige leasingydelse.

Audi A6 programmet nærmer sig sin slutning. Der forventes endnu et par udgaver af A og Q6, men i dag man man lede lidt i programmet for A6 og Q6 og finde lækre dytter i en række varianter. Herunder plug-in hybrid, mild-hybrid, benzin og ikke mindst diesel, som ikke er synlige på det danske modelprogram. Men en A6 med 3-liters diesel og 344 HK smutter stille og roligt fra den nye Q6 e-tron, der skal bruge 7 sekunder for at komme til 100, mens dieseludgaven gør det på 5,1 sekund, og så skal en diesel ikke bruge tid ved ladestanderen. Fem minutter incl tilberedning af en fransk hotdog og man er videre.

Priserne på ny Q6 e-tron er de nye 2025 priser, der er inclusiv de højere afgifter, der træder i kraft ved årsskiftet. Leasingpriserne er også klar, men flere leasingpriser vil dukke op fra de store leasingselskaber.

Pin It on Pinterest