Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. October 15:24 by Jørli Petersen

Årets Bil i Danmark 2025

MG 3 er en af de biler vi har i kikkerten. En bil i den billige ende, en folkelig bil og en bil med god garanti og hybrid på en helt anden måde.

Første runde af Årets Bil i Danmark finder sted i den kommende uge. Igen er det med Jyllandsringen som centrum for et nærmere kik på årets nyheder, og der er en del helt nye modeller forsamlet på ”ringen”, hvor i alt 30 er mødt frem med det håb, at slutte mellem de syv, som alle bliver nomineret til den endelige runde, hvorfra den næste Årets Bil i Danmark skal udpeges.

Tallet 29 er ikke endeligt. Flere kan stadig nå at melde sig til, mens andre ikke når frem, og til det sidste kan vi kun sige – desværre, for i feltet af nye biler som ikke når frem, er en af de mulige vindere, og her har vi især Hyundais nye ”lille” Inster og Renault 5 i kikkerten.

Med disse to i feltet, ville konkurrencen om at blive nomineret have set ganske anderledes ud, og med dansk debut til begge de nævnte kort efter første indledende runde på Jyllandsringen, vil der gå et helt år før disse to får chancen igen, og selv om Renault har rekorden for at vinde med den ældste nyhed i hele kåringens historie, vil chancen for begge biler være reduceret betydeligt. Nyhedens interesse er forsvundet, og historien viser, at nyhedens interesse kan være det helt afgørende argument, når det enkelte medlem af juryen skal vælge mellem to kandidater, og alt står lige.

Foreløbige favoritter

Hvilke biler har vi her fra Bursd.com så kik på, og den foreløbige udmelding er med alle forbehold, for en del af bilerne vil i sagens natur være helt nye og dermed ukendte.

Vores umiddelbare interesse samler sig om BYD Seal U, Hyundai Santa Fe, Kia EV3, Lexus LBX, MG 3, Mini Cooper, Toyota C-HR, VW Tiguan og X-Peng G6.

Kia EV3 eller Hyundai Inster. To sider af samme sag og fra samme koncern. Hvilken af de to der trækker det længste strå kan blive afgjort på målfoto, hvis begge vel at mærke stillede op. Desværre når Hyundai Inster først til Danmark en uge efter den indledende testrunde på Jyllandsringen.

Hvor meget vi så skal lave om på den liste, vil vise sig, når de afgørende syv kryds skal sættes, for hvert medlem af juryen har i første omgang kun syv kryds til fordeling mellem de forventede 29 deltagere. 22 biler skal således forbigås, og mens de første to kryds forventes at være nogenlunde enkle, kniber det altid med resten.

De første syv nominerede bliver fundet onsdag. Herefter fortsætter test af de syv frem til midt november, hvorefter der skal fordeles point til alle syv nominerede.

Den endelige resultat bliver offentliggjort i slutningen af november.

Kandidater til Årets Bil i Danmark 2025.

Audi Q6
BYD Seal U
BMW IX2
Cupra Canasta
Ford Explorer

Hyundai Inster
Hyundai Santa Fe
Kia EV3
Lexus LBX
Lexus EZ

Lotus Emeya
Mazda CX-80
MG 3
MG Cyberster
MG HS
Mini Cooper
Mini Countryman
Peugeot 3008
Peugeot 5008
Polestar 3
Polestar 4
Renault Scenic
Skoda Elroq
Skoda Kodiac
Skoda Superb
Suzuki Swift
Toyota C-HR
Volvo EX30
VW Passat
VW Tiguan
Xpeng G6

Renault Scenic er Car of the Year i Europa 2024, men det er først nu, bilen dukker op til dansk kåring. Det samme sker med Renault 5, som først er klar næste år til en dansk kåring.

Disse nye modeller når ikke frem til årets kåring

Alfa Romeo Junior, Cupra Terramar, Citroën C3, Hyundai Inster, Opel Frontera, Opel Grandland, Renault 5 og Volvo EX90

Der er altid noget specielt ved en Mini, som ikke længere lever op til sit navn. Denne Countryman er meget større end “mini”.

Pin It on Pinterest