Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. October 15:24 by Jørli Petersen

Klassisk hybrid

Den egentlige nyhed hos MG i den større klasse, er denne nye model ZS. En klassisk hybrid med 1,5 liters Opel motor tilsat en gang el-motor.

MG mener ikke, at de vil nøjes med en enkelt model med almindelig hybridteknik. For kort tid siden kunne vi fortælle om den nye MG 3, en af de biler vi havde håbet blev nomineret til titlen Årets Bil i Danmark, og for at skyde genvej til en større kundegruppe, kombinerer MG den kendte model EHS (HS) med MG 3, og resultatet er en ZS med MG 3 mekanik.

Størrelsen er MG HS, der er afløser til den nuværende EHS, MG’s hidtil eneste plug-in hybrid, det er den samme 1,5 liters Opel-motor vi finder i den nye ZS, der er designet, som det vi kan kalde cross-over eller SUV-look alike, men bilen er faktisk mindre end den umiddelbart ser ud.

MG har ægte rod i deres modelbetegnelser. Den kommende nye afløser til EHS hedder HS, men bag på den første HS I Danmark, kunne man finde et kendt EHS skilt.

De rene mål siger en akselafstand på 261 cm, det er i den nedre ende af Golf-klassen, bilens totallængde er 443 cm, så der er pæne udhæng over akslerne både for og bag, men teknisk er denne MG’er et stærkt kort i dysten, hvor MG endnu engang har udpeget en Toyotamodel som den mest logiske konkurrent.

MG har rettet blikket mod Yaris Crossover, vi kan da godt komme med endnu flere forslag, hvad med Peugeot 2008 eller Opel Crossland, vi er i den boldgade, selv om der er forskel på de tekniske løsninger på nævnte modeller, men startprisen på 250.000 kr for en ZS er interessant.

I kødet på Kuga

Nyhed nummer fire fra MG inden for en periode på to måneder, er en ny udgave af den kendte PHEV eller plug-in hybrid EHS, der nu skifter navn til HS.

Her er den så, den nye og skarpere Ford Kuga konkurrent. Billigere, mere potent benzinmotor og en meget utraditionel automatkasse.

Vi indrømmer, at det nok kan blive lidt besværligt at holde styr på ZS og HS, hvad er det nu lige, der er hvad, og mange vil tage fejl, men hvor den nye ZS skal dyste med Toyota og andre, har MG blikket stift rettet mod Ford, og vi bliver næsten nødt til at sige stakkels Ford, for de har lige nu kun en enkelt model personbil, der har noget, der kan kaldes rimelige salgstal.

Ford Kuga er brød og smør hos nødlidende danske Ford forhandlere, Ford har netop shinet Kuga lidt op, samtidig med prisen nu er 340.000 kr for billigste version, og her får stakkels Ford et ægte nyrehug fra MG, der slår Ford med hele 40.000 kr i startpris.

Målt med klassiske metoder, er vi i den lille Golf/Corolla klasse, men bilens indre siger noget andet. Masser af god plads i en helt almindelig ZS hybrid.

Motormæssigt er der stor forskel på Ford og MG. MG arbejder med 4-cylindret turbomotor, – igen er det Opel motoren fra Insignia, som lægger 143 HK i plug-in-modellen HS, elmotoren lægger 184 HK, og det sidste er mindre interessant, for en hvilken som helst hybrid og dermed plug-in hybrid, er afhængig af benzinmotorens basisydelse. Alt andet er tillæg og luksus.

To-trins automatgear, en elektrisk rækkevidde på 100 km og en kendt Opel turbomotor, som vi kender fra bl.a. Opel Insignia. Prisen starter ved 300.000 kr og garantien er i top.

Hos MG har man valgt en elmotor på 184 HK, og til de der kender den nuværende model EHS og bilens helt oplagte svaghed, er der rigtig godt nyt. Den alt for lille benzintank er øget til 55 liter, så det nu er en fornuftig mængde brændstof man kan tanke, mens rækkevidden på batteri alene oplyses til 100 km, og det skal vi selvfølgelig efterprøve, så snart vi får fingre i en HS.

Vi er altid skeptiske overfor en oplyst rækkevidde, på alt der kører på strøm, men vi medgiver, at en batteripakke på 21,4 kWh slet ikke er så skeløjet, så måske, måske, men vi skal også rette søgelyset på endnu en utraditionel teknisk løsning, som endnu engang tager udgangspunkt i den på papiret ret kraftige el-motor.

I modsætning til andre biler af samme type, har MG kun sat en 2-trins automatkasse i ny HS. Det er samme tankegang, som vi så på MG 3, der har en 3-trins automatkasse, igen med henvisning til en relativt kraftig el-motor, og med 143 HK til at drive værket, som blandt andet er en 184 hestes el-motor, synes det at være tilstrækkeligt.

Klassisk MG kabine i ZS. Ikke meget nyt under solen, det er langsom udvikling frem for radikale nye løsninger.

Sådan føltes det rent indledningsvis. Vi oplevede ingen svagheder på den første kort danske prøvetur, men endnu engang, vi glæder os til at få fingre i den nye MG HS, og vi må konstatere, at Ford har fået en rigtig ubehagelig konkurrent på halsen. Endda en konkurrent, som ulejliger sig med at give en rigtig fornuftig garanti på deres biler, hvor Ford med flere mere europæiske bilmærker klamrer sig til lovens absolutte minimum, så man skal virkelig hade kinesiske biler, hvis ikke man har den nye MG HS forrest i feltet sådan indledningsvis.

Herefter er det smag og behag, men det er en helt anden sag. Da vi omtalte den nye model MG 3 mente vi, at MG snart måtte udvide sit forhandlernet, og bingo, vi ramte rigtigt. Der er allerede en ny forhandler i det jyske, det er Uggerhøj i Aalborg, der er ny MG forhandler.

Vi skal tage MG mere alvorligt, for mærket fra den kinesiske gigantkoncern har øjnene stift rettet mod Europa, og flere helt almindelig biler er på vej, og med almindelig mener vi noget med benzinmotor, nogle tilsat el, andre helt uden.

Pin It on Pinterest