Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. May 20:41 by Jørli Petersen

A6 Plug-in

Kraftfuld motor til den lange tur, siger Audi om den 2-liters benziner i Audi PHEV, men den klassiske Audi køber er nok ikke enig i den betegnelse.

Audi udvider rækken af biler til opladning i stikkontakten. Turen er kommet til populære A6, hvor første version er den klassiske sedan med næsten 300 samlede heste.

299 HK hedder det fra Audi A6 50 TFSI e, men denne første model har også en storebror, en bil med modelbetegnelsen 55 TFSI e, hvor den maksimale effekt er øget til 367 HK og 500 Nm.

Begge modeller har en batteripakke på 14,1 kWh, der giver en rækkevidde på ren el på teoretiske 56 km, men selv om det lyder ganske pænt, hvis man holder sig til rene data, er Audi tilsyneladende på vej ned i samme kedelige hul som flere andre, – det gør man ved at sætte en forholdsvis lille benzinmotor til at arbejde sammen med en el-motor, og selv om Audi mener, at man har en ”kraftfuld” motor til den lange tur, er det ikke den type motor, som den klassiske Audi køber betegner som kraftfuld.

Her skal der noget 3-liters V6 på bordet som minimum, det ville også klæde Audi, hvis man som mere fremsynede konkurrenter begyndte at kombinere plug-in hybrid med en dieselmotor, men så længe Audi er i en fase, hvor man hele tiden får flere modeller til opladning, er det stadig et lille håb.

Priserne på Audi A6 med plug-in koster fra 650.000 kr. Der er selvfølgelig rabat, hvis man anskaffer bilen via en leasing aftale, og der er endnu ikke sat pris på den kraftigere model 55.

Senere på året kommer A6 PHEV også som klassisk Audi statoncar.

Første A6 med plug-in hybrid er en model 50 med 299 samlede HK. Storbror hedder 55 TFSI e og lægger 367 HK, stadig fra en 2-liters kombineret med elmotor.

Pin It on Pinterest