Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. October '19 12:20 by Jørli Petersen

Årets bedste …???

 

En af disse fem vil senere på året blive kåret til Årets Bil I Danmark 2020. To gange BMW, en Kia, en Peugeot og hvis den første el-bil skal vinde en dansk titel i år, bliver det Tesla 3.

Finalefeltet til Årets Bil 2020 er fundet. Fem ud af 25 har klaret den første forhindring, og Bursd.com havde ikke nogen god dag, hvis vi måler på favoritter. Kun to af ”vores” fem favoritter kunne samle opbakning nok til at komme i finalefeltet, men vi fortryder ikke, og læner os op af den kendsgerning, at vi normalt er meget mere enige med en europæiske jury, end vi er med den danske.

De to biler Bursd.com havde med i det endelige finalefelt, er BMW 3-Serie og Tesla 3, mens Hyundai Nexo, Mazda CX-30 og Toyota Corolla ikke klarede cuttet, som det vist hedder i golfsprog.

Hyundai Nexo var vores absolutte topfavorit. Hvorfor? Fordi bilen er hvad den er. Banebrydende.

Vores tre kandidater blev erstattet af BMW 1-Serie, Kia Xceed og Peugeot 208, der sammen med BMW 3-Serie og Tesla 3 er de sidste fem i årets kåring, og det en af disse fem, der løber med titlen Årets Bil 2020.

Derfor

Hvorfor kunne Bursd.com kun ramme to af de fem finalister? Forklaringen er blandt andet, at vi kun ønsker at stemme på en enkelt bil fra hvert mærke. Derfor valgte vi BMW 3-Serie frem for 1-Serie, selvom den blå X 1 til højre i det store billede, er en M1, og dermed en af det samlede felts to mest festlige biler.

Hellere CVT gear end 3-benede motorer. Vi har ny Corolla som årets bedste bud på en ægte familiebil.

Vi har også for vane, at udkikke os en favorit i hver bilklasse, selv om vi ikke nødvendigvis er totalt hellige i dette spørgsmål, men vi kikker altid efter en bil med bunkevis af køreglæde, kombineret med god hverdagsfunktion, og her var 3-Serie vor favorit. Vi havde Hyundai Nexo som vores absolutte favorit til den danske titel, fordi den er hvad den er, en banebrydende bil og den første brintbil der kan købes i almindelig handel, og så var vi på jagt efter den bedste bil i den nye lette look-alike SUV klasse, hvor vi havde voldsomme problemer med at vælge imellem Kia Xceed og Mazda CX-30.

Vi valgte Mazda, fordi denne bil har noget som Kia slet ikke kan stikke, en helt og aldeles lækker ny motor, som slet ikke ligner noget andet, Mazda problem i år dog have været, at man stillede med den samme lækre motor i to forskellige biler, og her er der en god mulighed for stemmespild, hvor hvad skal man vælge: Mazda 3 eller Mazda CX-30?

Alt for mange 3-benede

For første gang var vi på udkik efter en ren el-bil. Ikke fordi vi ønsker at sætte el-biler på nogen pedistal, men fordi der kommer så mange el-biler det kommende år, og mulige køber kan have brug for at godt råd i det svære valg. Vi vaklede mellem Kia e-Soul, Renault Zoe og Tesla 3. Når det endte med at blive Tesla 3, er det fordi bilen fås som long-range model, vi ved, at bilen kan lade ganske hurtigt med hurtiglader, og vi kan se, at bilen er lidt mere generelt brugbar end de to andre, som til gengæld er billigere end Tesla. Et tricky valg, man vi endte på Tesla, selv om det næsten skulle afgøres i en personlig lodtrækning bag nedrullede gardiner.

Vi var også på jagt efter det, vi mener er årets bedste all-round familiebil, og her stødte vi på voldsomme forhindringer. En længere række af meget oplagt biler er domineret af 3-benede motorer, og det trækker som altid voldsomt ned hos Bursd.com.

Vi er heller ikke vilde med CVT gear, som er fremherskende i Toyota Corolla Hybrid, så vi slog knuder på os selv, og foretrak de velfungerende 4-benede motorer og velfungerende familiebiler i det nye Corolla program, og hvis nogen vil beskylde os for at være kedelige, så lad gå med det, for Toyota er kendt for høj kvalitet og vidtrækkende kulance, og det er netop hvad den typiske bilkøber uden nævneværdig viden om biler har brug for.

Vi har en slem mistanke om intern kanibalisme hos Mazda, der både havde ny Mazda 3 og CX-30 i det store felt af nyheder. Begge biler var udstyret med den nye geniale X-motor.

De fem nominerede

BMW 1-Serie

BMW 3-Serie

Kia Xceed

Peugeot 208

Tesla 3

Bursd.com’s top-5

BMW 3-Serie

Hyundai Nexo

Mazda CX-30

Tesla 3

Toyota Corolla

Fra venstre, BMW 3-Serie, Kia Xceed, Peugeot 208, Tesla 3 og BMW 1-Serie yderst til højre. Alle fotos: Lars Krogsgaard.

 

Pin It on Pinterest