Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. October '16 15:36 by Jørli Petersen

Årets Bil 2017

Med en startpris på 118.400 kr ligner Ford nye micro-bil den helt store taber i årets afstemning. Ny Ka+ ligner en bil der er alt, alt, alt for dyr.

Med en startpris på 118.400 kr ligner Fords nye micro-bil den helt store taber i årets afstemning. Ny Ka+ ligner en bil der er alt, alt, alt for dyr.

Årets Bil i Danmark kåres den 1. december, men før den endelige afstemning finder sted, skal man finde de fem kandidater, som skal deltage i den endelige afstemning, der finder sted på et hyggeligt spisehus i Valby.

De fem biler findes efter en to dages test på Jyllandsringen nær Silkeborg. 21 nye biler på det danske marked stiller til test for at sikre sig en af de fem finalepladser, og mens vi kan sætte et måske ud for mange, kan vi også sætte en -helt sikkert nej- til en række af de 21 deltagende biler, som oprindelig skulle have være 22 eller måske endda 23.

Mercedes er tøsesure

Den nye Citroen C3 har alt hvad der skal til for at blive Årets Bil i Danmark 2017. Nu skal bilen bare vise sine køremæssige kvaliteter.

Den nye Citroen C3 har alt hvad der skal til for at blive Årets Bil i Danmark 2017. Nu skal bilen bare vise sine køremæssige kvaliteter.

Mercedes har fået den fikse ide, at man ikke ønsker at deltage en nogen form for kåring. Ikke i Danmark, ikke i Europa, ikke nogen steder, og så er det vi glæder os til at se, om det nu også er helt generelt. Om det også gælder for varebil og lastbiler, især de to kommercielle kåringer kan have større betyning for salget end en titel for en personbil, og så er det fortsat usikkert, om VW Transporter som bus/autocamper skal deltage i den danske kåring, men selv om bilen kan stille til start på Jyllandsringen, er det sikkert, at den ikke får en af de fem finalepladser.

Det samme tør vi spå om Audi A5 Coupe, om Fiat 124, om Ford Edge, Jaguar F-Pace, Renault Talisman, Tesla X og Toyota Prius.

Kia Sportage har fået en rigtig flot modtagelse i Danmark. Vi tror på en plads i finalefeltet til Kias nye lette SUV.

Kia Sportage har fået en rigtig flot modtagelse i Danmark. Vi tror på en plads i finalefeltet til Kias nye lette SUV.

Vi tør ikke gå hele vejen, og nøjes med at udpege fem kandidater. Nogle af bilerne har vi fortsat ikke kørt, vi mangler priser og oplysning om grundudstyr, så der er mange ubesvarede spørgsmål, men vi vover det ene øje og udpeger seks favoritter, hvor Alfa Giulia kan få prisen p.g.a. design og køreegenskaber – husk Giulia er den første baghjulstrækker fra Alfa i mange, mange år, og det kalder på lidt fugt i øjekrogen hos mange medlemmer af juryen, Citroen C3 fordi bilen er spændende og ligger i den helt rigtige størrelse, hvorfra de fleste danske vindere udpeges, Kia Sportage har fået bunker af ros for ny Sportage, som alle medlemmer af juryen kender for noget godt, og så tror vi, at Renault bedste kort i år hedder Scenic og Gr. Scenic, ligesom den nye Peugeot 3008 har givet et godt første indtryk.

Volvo XC90 nåede rigtig langt i sidste års afstemning, både i Danmark og internationalt, den nye S/V90 er fra samme familie, så spørgsmålet er, om det er et et plus eller minus, men her er Bursd.com’s bud på de seks mest hotte navne.

Alfa Giulia, Citroen C3, Kia Sportage, Renault Scenic, Peugeot 3008 og Volvo S90/V90.

Resten er måske

Peugeot 3008 har givet et flot førsteindtryk, nu skal den bare køres over målstregen til top-5.

Peugeot 3008 har givet et flot førsteindtryk, nu skal den bare køres over målstregen til top-5.

Vi har helt afskrevet mulighederne for nogle kandidater, vi udpeger de seks vi mener er de mest hotte navne til en dansk finale, så øvrige biler hører til i kategorien ”måske”. De kan overraske på flere måder, på køreegenskaber i direkte sammenligning, med en gunstig pris, men meget omfattende sikkerhedsudstyr eller slet og ret på charme, og under kategorien måske hører Audi Q2, som normalt er for dyr til en titel, det samme gælder Ford Ka+, som på papiret ligner årets helt store taber p.g.a. netop pris, mens Hyundai Ioniq er hele tre forskellige biler, som kan overraske helt frem til en finaleplads. Renault Megane kommer ikke til finalen, fordi Scenic stjæler opmærksomheden, Seat Ateca og Suzuki Baleno vil blande sig i toppen af stemmesedlerne uden at få helt tilstrækkeligt med krydser, og VW Tiguan er så nært beslægtet med Seat Ateca, at de to biler vil stjæle så mange stemmer fra hinanden, at ingen af de to når finalen. I sidste øjeblik nåede Ssangyong på listen over danske deltagere, selv om det kun er med en enkelt model, mærkets billigste, den nye LUVi – kendt som Tivoli i alle andre lande end Danmark.

 

Kandidater til Årets Bil i DK 2017

Alfa Romeo Giulia

Audi Q2

Audi A5 Coupe

Citroën C3

Fiat 124

Ford Edge

Ford Ka+

Hyundai Ioniq

Jaguar F-pace

Kia Sportage

(Mercedes E-klasse)

Renault Talisman
Renault Megane

Renault Scenic
Renault Grand Scenic

Peugeot 3008

Seat Ateca

Ssangyong LUVi

Suzuki Baleno

Tesla Model X

Toyota Prius

Volkswagen Tiguan

(Volkswagen California)

Volvo S90/V90

Hyundai Ioniq er ikke en men tre meget forskellige biler i en størrelse, der er i30 plus en sjat. Nu skal den alternativ koreaner på jagt efter danske krydser, så bilen kan komme over første forhindring, som er en plads blandt årets fem bedste nye biler.

Hyundai Ioniq er ikke en men tre meget forskellige biler i en størrelse, der er i30 plus en sjat. Nu skal den alternative koreaner på jagt efter danske krydser, så bilen kan komme over første forhindring, som er en plads blandt årets fem bedste nye biler.

Pin It on Pinterest