Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. October '20 20:01 by Jørli Petersen

Årets Bil – første runde

Årets høst rummer hele fire udgaver af samme bil. Her er en af de fire.

Årets Bil i Danmark findes altid blandt årets nyheder, og hvis man skal sætte lup på de mere påfaldende højdepunkter, er det to helt nye bilmærker og fire gange Golf.

De to er kinesiske elbiler, Golf er spredt på fire forskellige bilmærker, men det er også værd at lægge mærke til den nye Land Rover Defender, en komplet og aldeles anderledes bil, men det er også et felt af nyheder, der rummer en længere række elbiler, en slem gang biler med plug-in hybrid (PHEV) og en enkelt skandale. Lad os bare sætte den betegnelse på Ford Kuga.

En af årets mest solgte plug-in hybrid, absolut topsælger i flere måneder, og lige pludselig kommer bombenedslaget. Brandfare. Det er forbundet med stor risiko at sætte en Kuga i et ladestik, ejerne får direkte besked fra danske myndigheder, – du må ikke lade din plug-in hybrid, og Ford stopper al levering af Kuga PHEV. Lad os bare kalde det en skandale, når skidtet ikke er bedre gennemtestet og afprøvet, men hastet på markedet for at nedbringe mærkets samlede CO2 udledning.

Kia Sorento – en af de biler vi holder øje med.

Feltet rummer også et par elbiler, som kun er egnet til kørsel inden for de beskyttende byskilte. Honda og Mazdas elbiler har meget ringe rækkevidde, andre nyheder er direkte undermotoriseret, og så stikker Kia ud med ny Sorento. Endelig en bil, der kan tilpasses stort set alle behov. Sorento kan fås som sej dieseltrækker til byvenlig PHEV, ligesom feltet består af nyheder, der adskiller sig positivt fra forgængeren. Foruden Defender gælder det også Renault Captur, og så vrider vi os lidt med hensyn til Toyota Yaris, som på langt de fleste områder er blevet ophøjet til en endnu bedre bil, men hovedmotoren! En 3-cylindret. Det trækker altså ned i regnestykket.

Målt på forbedringer i forbindelse med modelskifte, er Defender en klar nummer et. Ingen anden kommer bare i nærheden.

Når den indledende gruppetest er overstået sent tirsdag, skal Bursd.com sætte fem krydser ud for de fem kandidater, som vi mener er årets fem bedste, og vi kan lige så godt være ærlige, – den er svær!

Vi har for vane at finde den bedste nyhed i hver sin klasse, og vi vil især gå tæt på Kia Sorento, Land Rover Defender, Opel Corsa, VW ID.3, ligesom vi skal vælge en af de fire udgaver af Golf.

Kandidater til ÅB 2021

Aiways U5
Audi A3
BMW 2-serie Gran Coupé
BMW 4-serie
Cupra Formentor
Ford Kuga
Ford Puma
Honda e
Honda Jazz
Hyundai i10
Hyundai i20
Kia Sorento
Land Rover Defender
Mazda MX-30
MG ZS EV
Mini Cooper SE
Nissan Juke
Opel Corsa (inc
l e-Corsa)
Peugeot e-208
Peugeot 2008 (incl e-2008)
Renault Captur (incl
PHEV)
Seat Leon
Skoda Octavia
Toyota Yaris
Toyota Proace City Verso
VW Golf (incl
PHEV)
VW ID.3 

Pin It on Pinterest