Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. October '19 20:40 by Jørli Petersen

Årets Bil – første runde

Mazda har to kandidater til Årets Bil i Danmark 2020, og begge biler er udstyret med den nye X-motor, som er helt, helt anderledes. En blanding af benzin og dieselteknik.

Der skal sættes navn på den bil, som senere på året kan smykke sig med titlen, Årets Bil 2020, men før den kommende vinder kan prale af titlen hele næste år, skal den først igennem den store grovsortering, hvor 25 deltagende biler skal skæres ned til fem.

Optimisterne vil naturlig hævde, at der er 20 procents chance for at komme videre, og hvis de slipper igennem nåleøjet, og bliver blandt de fem nominerede, er der igen 20 procents chance for at køre med titlen, men det bliver ingen let eller gratis opgave.

Audi e-Tron. Audis første seriøse forsøg på en 100 procent el-bil.

Det helt store spørgsmål til årets to-delte kåring vil være: Bliver det i 2020, vi skal kåre den første danske vinder, som ikke er udstyret med en traditionel forbrændingsmotor under en eller anden form.

Mulighederne er tilstede, Audi, Hyundai, Kia, Mercedes, Renault og Tesla udgør samlet seks mulige vindere, men ser man på det rent tekniske, er der fem el-biler og den første fuel-cell eller brintbil i det meget varierede felt.

Hvis vi fortsætter med det tekniske, kan det heller ikke undgås, at Mazda CX30 vil tiltrække sig masser af opmærksomhed, mest fordi Mazda for første gang viser den nye X-motor, som godt nok kører på benzin, men ellers ikke ligner alle de andre.

Hyundai Nexo, en af årets helt store favoritter og den første brintbil i almindelig handel i Danmark.

Hvis man er til de mere lækre biler med mulige plusser på alt det med køreglæde og køreegenskaber, skal man læne sig op ad BMW 3 og Toyota Supra, begge biler kan få smilet frem, når man læner sig tilbage i førersædet og strækker højre fod, men feltet er endnu engang så omfangsrigt og voldsomt varieret, at valget kan falde til flere sider.

Der er biler, som appellerer til de jurymedlemmer, som går voldsomt meget op i sikkerhedsdetaljer og børnevenlighed, der er biler til klimatosserne, til tekniknørderne, og der er biler til de jurymedlemmer, som bare godt kan lide biler, der kører så fuglene synger.

Peugeot når ikke at få e-208 med til den danske kåring. Peugeot stiller udelukkende med benzin- og dieselversioner.

Hvilke biler har Bursd.com i kikkerten før det hele går løs. Hvilke biler vil vi tildele lidt mere opmærksom end andre?

Skoda møder med to nyheder, Kamiq ligner bilen, der kan hente flest point.

I alfabetisk orden sætter vi indledende kryds ud for BMW 3-Serie, Hyundai Nexo, Mazda 3 og CX20, begge biler stiller med den nye X-motor, vi vil holde øje med Mercedes EQC, Tesla 3 og selvfølgelig Toyota Supra, selv om bilen har minimale muligheder for at køre med den endelige titel. Fra feltet af hverdagsbiler, vil vi også bruge lidt mere tid på Peugeot 208, som kun stiller med traditionelle biler med forbrændingsmotorer, og så vil vi også holde godt øje med den nye VW T-Cross.

Vi gætter på et meget tæt opgør blandt de absolut bedste af de bedste. En enkelt stemme kan blive helt afgørende for at komme videre til det begrænsede felt på fem, hvorfra Årets Bil 2020 skal udpeges.

KANDIDATERNE

Kia e-Soul er Kias bud på en vinder årgang 2020. Ren el-bil med stor batteripakke.

VW’s bedste bud på en vinder er T-Cross.

Audi Q3/Q3 Sportback

Audi e-tron

BMW 1-serie

BMW 3-serie

DS 3 Crossback

Hyundai Nexo

Kia e-Soul

Kia Xceed

Range Rover Evoque

Mazda 3

Mazda CX30

Mercedes EQC

Peugeot 208

Renault Clio

Renault Zoe

Skoda Kamiq

Skoda Scala

Subaru e-Forester

Tesla Model 3

Suzuki Jimny

Toyota Camry

Toyota Corolla

Toyota RAV4

Toyota GR Supra

VW T-Cross

Pin It on Pinterest