Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. September '17 19:13 by Jørli Petersen

Årets billigere bil 2018

Alfa Stelvio er blevet billigere og dermed mere attraktiv, og man kan aldrig helt udelukke en Alfa, som bl.a. får hård konkurrence af Mazda CX-5.

I skyggen af nye bilafgifter, som nogle bilmærker har valgt at lade få fuld indflydelse på prisen, mens andre fastholder priserne som de var – er det ved at være til første etape af kårings af Årets Bil i Danmark 2018.

Indtil videre er 30 biler i spil, og hvis man ser nærmere på listen, kan man måske spørge, hvorfor er der ingen Mercedes, ingen BMW eller Mini? Det er helt enkelt fordi de to tyskere fabrikker ikke længere stiller op til nogen kåring. Ikke den danske og ikke den europæiske. Det er tyske boycot.

Det er også en del af den næsten kåring, at prisen får mindre betydning end tidligere. Biler som Kia Niro og Toyota C-HR har tabt sig voldsomt på prislisten, takket være de lavere afgifter, og hybridbilerne er tættere på podiet, fordi prisen ikke længere trækker ned i den samlede vurdering.

Kia stiller også med tre kandidater, nyeste er denne Stonic, som akkurat når med til den danske kåring.

Ellers er der stor spredning i det felt af nyheder, der kan komme til at bestå af 30 forskellige modeller. Der er stadig usikkerhed om enkelte kandidater, så listen behøver ikke at være den endelige, men lige nu tegner det til et tæt opgør mellem biler fra den populære familieklasse, den klasse, som nu bliver den mest solgte i Danmark.

Opel Crossland X, en af tre nyheder fra Opel.

Vi nævner i hurtig rækkefølge: Ford Fiesta, Kia Rio, Nissan Micra, Seat Ibiza , Suzuki Swift og VW Polo. Seks biler i den skarpe klasse, seks biler med masser af ny teknik og seks biler med nye og attraktive priser. Vi bliver ikke det mindste overrasket, hvis flere af de nævnte er blandt de fem biler, som kommer videre fra den afsluttende test på Jyllandsringen den 10. og 11. oktober.

Den 11. oktober bliver der sat navn på de fem nominerede biler, men vi skal frem til slutningen af november eller begyndelsen af december, før juryen afgiver de endelige point, som sætter navn på den af de fem, som kan prale af titlen – Årest Bil i Danmark 2018, der bliver nummer 50 i rækken.

Kandidater til Årets Bil i DK 2018

Det vil være utænkeligt at udelukke Ford Fiesta fra de største favoritter.

Alfa Romeo Stelvio

Audi Q5

Citroen C3 Aircross

Fiat Tipo

Ford Fiesta

Honda Civic

Hyundai i30

Jaguar XF Sportbrake

Kia Niro

Kia Picanto

Kia Rio

Kia Stonic

Land Rover Discovery

Mazda CX-5

Nissan Micra

Opel Crossland X

Opel Grandland X

Opel Insignia

Peugeot 5008

Range Rover Velar

Seat Arona

Seat Ibiza

Skoda Kodiak

Subaru XV

Suzuki Ignis

Suzuki Swift

Toyota C-HR

Volvo V60

VW Arteon

VW Polo

VW T-Roc

Pin It on Pinterest