Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. March '20 23:14 by Jørli Petersen

Ægte Alfa

Den nye Alfa GTA og banemodellen GTAm, er måske en slags svanesang for Alfa som vi kender det. Inden vi får vendt skråen, er Alfa blevet endnu et mærke i PSA koncernen, som skal strømlines og udvandes.

Alfa Romeo fylder 110 år, de er vendt tilbage til formel 1, og det hæderkronede italienske mærke med en meget omtumlet tilværelse, mangler kun de sidste formalia, før Alfa bliver en del af den franske PSA koncern, og måske er det årsag til denne model Alfa GTA og den endnu mere vilde GTAm, der samlet bliver bygget i 500 eksemplarer før det er slut.

Og måske er det en slags svanesang for mærket Alfa som vi kender det fra historien.

Både GTA og GTAm er bygget på den særdeles velkørende Giulia, og Alfa har sat alle sejl til med de to specialmodeller, så fra et meget lækkert udgangspunkt, har man givet den endnu en tand eller 10, for sammen med noget kraftigt maskineri, har man også lettet bilen med 100 kg, så den samlede vægt på herligheden er på 1520 kg.

Klassisk 4-dørs sedan, men hvilken klassiker. Alt er målt, vejet og trimmet, og i begge udgaver GTA finder vi en 2,9 liters V6’er med masser af muskler.

Der er lavet et utal af ændringer fra standard Giulia til model GTA, der også er en hyldest til den første model med samme navn fra 1965. Under bilen er masser af metal udskiftet med andre lette metaller og kulfiber. Front, hjulkasser, drivaksler og selvfølgelig den samlede opsætning er ændret, bredere dæk og fælge, andre bøsninger og ophængspunkter, alt med det formål, at få endnu mere kontrol og bilens hjul, og så er der mere end et lille ”m” til forskel fra GTA og GTAm.

Den første uden ”m” er en almindelig hverdagsbil, hvis man kan kalde en superbil for noget med hverdag. Bilen er en klassisk sedan med bagsæde og bagagerum, den kan både køre sjovt og hente unger fra fodbold, mens det er noget anderledes med GTAm.

Bilen er godkendt til at køre på almindelig vej, men bilen er udstyret med 6-punkts seler og der er intet bagsæde. I stedet er området forberedt til opbevaring af seler, hjelm og yderligere udstyr som brandslukning, for GTAm er en bil der er bygget til banesport.

Forrest finder vi også noget klassisk Alfa. En 2,9 liters langsliggende V6 der yder 540 HK. Tophastigheden er ukendt, 0-100 klares på 3,6 sekund. Vægt/effektforholder er 2,82 kg til hver af de potente hestekræfter.

Prisen er stadig ukendt for Alfa GTA, men den store hækvinge er af kulfiber, og begge udgaver af GTA har fælge med centermøtrik. Der er kælet for alle detaljer, men når der er solgt 500 biler, er festen slut, og måske er det sidste chance for at købe noget ægte Alfa.

Pin It on Pinterest