Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. August '17 22:29 by Jørli Petersen

Ægte Gran Turismo fra Kia

Fronten på Kia Stinger er måske lige lovlig meget Kia, men opskriften på en ægte GranTurismo lyder helt rigtig. Selvfølgelig er den nye Stinger finpudset på Nurburgring

Bilen har fået navnet Stinger, og Kia har slået på stortromme for den nye og meget sporty bil, som skal give Kia en lidt anden profil end den man får, hvis man ser på ny Picanto, og Kia skruer absolut ikke ned for forventningerne.

Masser af plads, lækkert design og sporty køreegenskaber lyder budskabet, og nu er Kia klar med lidt mere kontant information, så man selv kan danne sig et indtryk af det nye Gran Turismo køretøj fra den sydlige del af den koreanske halvø.

Prisen for Kia Stinger starter ved 650.000 kr for en version med 2-liters turbomaskine med 255 HK, baghjulstræk, 19-tomme fælge og selvfølgelig en 8-trins automatkasse. Man bruger jo ikke manuelt gear i en Gran Turismo i 2017.

Hvis man kan tale om en overraskende motor i et Gran Turismo program, må det blive Stinger med 2,2 liters diesel. 200 dieselheste og 440 Nm lokker til en langtur gennem Europa, men hjulene er lidt mindre end på benzinudgaverne, 18 tommer bliver det til, og prisen starter ved 675.000 kr, stadig med en særdeles lang udstyrsliste.

Superversionen af Stinger får 3,3 liters V6 med turbolader til hver cylinderrække. 370 HK og 510 Nm er den officielle information om bilens ydelse, motoren kendes bl.a. fra amerikanske Kia modeller og fra Hyundai Coupe, men Kia har hentet en motoringeniør, som har haft hænderne dybt i noget BMW, så det var ventet, der skulle komme noget anderledes og mere hidsigt fra Kia, og Stinger kan vise sig at være første bud på nye spændende motorer, der vil lidt mere end bare køre meget langt på en liter ren luft.

Man kan ikke undgå 4-hjulstræk i topudgaven, som giver bedst muligt vejgreb under alle forhold, og for at flytte alle kræfterne så effektivt til asfalten som muligt, får topudgaven af Stinger også launch-control, så de første 100 er klaret på mindre end fem sekunder. Prisen for en Kia Stinger 3,3 4WD starter ved 850.000 kr, og der er ikke meget ekstraudstyr tilbage på listen, langt det meste er standard.

De første Kia Stinger står klar til salg til december. En lækker julegave, men også en bil, som måske er bedre til tør vej og lidt varmere vejr.

Plads til fem, rigelig plads til fire, masser af plads til bagage, det er et krav for alle ægte biler af typen Gran Turismo, og Stinger er måske mest vellykket, når man set den bagfra. Her ligner bilen hvad den er, et meget potent køretøj, men også en bil med en benzintank på beskedne 60 liter, som kræver mange stop hvis man kører den 3,3 liters twin-turbo med 4-hjulstræk på fuld tryk ned gennem Tyskland.

Pin It on Pinterest