Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. May 10:53 by Jørli Petersen

Ægte Mustang

Fords måske mest ikoniske bil, Ford Mustang Mach 1 er på vej til Danmark.

Glem alt om Fords underlige biler, der har fået lov til at køre med navnet Mustang, for der er kun een Mustang, og det er den klassiske, – ægte vare, og nu kommer den ultimative Mustang Mach 1 endelig til Europa og dermed til Danmark.

Glæden vil ingen ende tage, det bliver en fest for de få, at kunne sætte sig ind i den nyeste udgave af Mustang Mach 1, der var det hotteste hotte man kunne drømme om i starten af 70’erne, i tiden op til den første oliekrise og Anker Jørgensens berømte Middelfart tale.

5-liters V8 og 460 HK.

Den nye Mach 1 har fået flere ændringer, nogle vil mene forbedringer, sammenlignet med den mere klassiske Mustang V8, for den ægte Mustang har selvfølgelig en V8’er. Intet mindre.

Med en god del komponenter hentet fra Mustang Shelby GT 350, henter Ford 460 HK ud af den 5-liters V8, der første yder sit bedste ved 7250 omdrejninger, ligesom de 529 Nm først er på plads, når nålen på omdrejningstælleren har passeret 4000 omdrejninger.

Bane eller landevej? Den nye Mach 1 er tilpasset lidt af det hele, men Ford har også pillet ved bilens aerodynamik, bilens downforce er øget med 22 procent sammenlignet med en standard Mustang, og det går selvfølgelig ud over bilens tophastighed, som på denne måde er begrænset til 249 eller 267 km/t, for der er forskel på Mustang med manuel eller automatisk gearkasse.

Sjovt nok er det den manuelle udgave, der giver mest tempo, men vi kikker alligevel på den 10 trins automatkasse, som vi tror endelig langt om længe kan komme til sin ret i Mustang Mach 1.

0-100 på 4,4 sekund, og alt efter valg af gearkasse, er tophastigheden 249 eller 267 km/t.

Vi har kørt Ford 10-trins automatkasse i andre biler, hvor indtrykket har været ufuldstændigt, vi kan også kalde det uforløst, så mulighederne er mange med ny Mach 1, der kan købes til 940.000 kr, som ret beset er en ganske lokkende pris på nyeste udgave af en af bilhistoriens helt store legender, Ford Mustang.

Bilen kan allerede nu købes hos Ford forhandleren, og de første biler skulle efter forlydender fra Ford være på vej.

Glæden er jordens gæst i dag.

Glæden vil ingen ende tage, vi er så begejstret over Mach 1’s ankomst til Danmark, at vi bringer endnu flere billeder af nyheden, der kan købes for under en million.

19-tomme ruller.

En række komponenter i ny Mach 1 er hentet fra Mustang Shelby 350 GT.

0-100 på 4,4 sekund

Helt ægte V8 lyd, som bør være musik nok i sig selv. Vil man have nyheder, bliver de leveret af en anlæg fra B&Nul.

Pin It on Pinterest