Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. April '17 11:49 by Jørli Petersen

Ægte wannabe

Genertion af Peugeot 2008 er først og fremmest en helt ny front. Den nye lodrette Peugeot-front bliver fælles for alle modeller.

Generation af Peugeot 2008 er først og fremmest en helt ny front. Den nye lodrette Peugeot-front bliver fælles for alle modeller.

Peugeot går til stålet med anden generation 2008. Uden at rødme det mindste kalder man bilen for en SUV, men lad os bare slå fast, Peugeot 2008 er ikke en SUV, den er bare højbenet, ser ud som om, på helt almindelig dansk er det en look-alike, det er en crossover, men hos Peugeot er den en ægte wannabe, og den målrettede indsats fra Peugeot går især på et godt salg, og hvis man læser indregistrering der includerer leasing, går det strygende.

Gode plusser til bagagerummet, men når man øger bilens højde, øger man også læssehøjden.

Gode plusser til bagagerummet, men når man øger bilens højde, øger man også læssehøjden.

Basisudgaven af 2008 er en 3-cylindret 1,2 liters. Den rigtige er en 1,6 diesel med enten 100 eller 120 HK, og der er ganske stor forskel på de to biler. Den mindste har 5-trins gearkasse og en lidt rigelig høj totalgearing, hvor den største model med 120 HK har 6-trins gear hvor alt spiller så godt det er muligt for teknikken, og selv om det officielle ECE-forbrug er lidt lavere for topudgaven, vil bilen i praksis være den der kører længst på literen, så den tidligere bemærkning med den helt rigtige udgave af 2008, gælder på alle områder, med mindre man ønsker at købe billigt, for en topmodel er en topmodel, også når det gælder pis, og testbilens basispris på 280.000 kr bliver hurtigt forvandlet til noget, der ligger pænt over 300.000 kr, når alt udstyret er talt med.

Traditionel opbygning

Nyeste udgave af 2008 er mest af alt et face-lift, og det er især en ny front til 2008. Den nye fælles Peugeot front. Lodret, – og vi overlader vurderingen af bilens design til den enkelte, – her på redaktionen går det langsomt med tilvænning.

Peugeot holder fast i det lækre lille rat, hvor man har frit udsyn til alle instrumenter hen over ratkransen.

Peugeot holder fast i det lækre lille rat, hvor man har frit udsyn til alle instrumenter hen over ratkransen.

Resten er små forbedringer af det kendte, og det samme gælder bilens konstruktion, som er yderst traditionel. Compoundakslen til baghjulene taler sit tydeligt sprog, Peugeot er mestre i at få sådan en enkelt ting til fungere optimalt, de er mestre i samspil mellem fjedervirkning og dæmpning, og således fungerer det også i 2008, men der er lagt fra compoundaksel til ægte SUV, som er noget med terræn og træk på fire hjul, så wanna-be betegnelsen holder hele vejen til målstregen.

Generelt er der pæne karakterer til Peugeot 2008, den vinder især på lette adgangsforhold og god bagageplads i forhold til bilen størrelse, der er også gode plusser til indretning af førerpladsen, og så anerkender vi Peugeots evne til at få fornemmelsen af forhøjet tyngdepunkt til at forsvinde, – næsten.

I bund og grund er 2008 bygget på 208, som navnet antyder. Teknisk er de stort set identiske, og uanset hvor meget man forsøger at trylle, kan kan få samme køremæssige kvaliteter i en 2008 som man får en 208, men vi kommer ganske tæt i en 2008’er. Men køb med omtanke, tjek også de gode tilbud på leasing, og hvis man skal bruge bilen til lidt mere end bare rundt om hjørnet og til bageren, er 2008 diesel fortsat det helt rigtige valg.

Peugeot 208 1,6 HDi 120

Høj bil som Peugeot uden blusel kalder for en SUV, selv om det "kun" er en cross-over. En bil med SUV designelementer, mens alt det tekniske mangler.

Høj bil som Peugeot uden blusel kalder for en SUV, selv om det “kun” er en cross-over. En bil med SUV designelementer, mens alt det tekniske mangler.

Priser fra: 179.990 kr

Testbilen koster: 279.900 kr

Motor: 1,6-liter 4-cyl

6-trins manuelt gear

120 HK v. 3500 o/m

300 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 9,6 sek

Tophastighed: 190 km/t

ECE-snit: 27,0 km/l

Kørevægt: 1350 kg

Totalvægt: 1730 kg

Trailer: 620/1300 kg

CO-2 g/km: 96 g

Pin It on Pinterest