Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. May 18:10 by Jørli Petersen

Afløb til Seinen

Et grønt Eiffeltårn, hvor farven lever lever op til strømforsyningen.

Toyota er frontløber med fremtidens brintbiler, den store bilkoncern har brintbiler i de fleste størrelser, men det mest interessante køretøj på denne artikels forsidefoto, er bussen til højre.

Her er den portugisisk byggede brintbus fra Toyota, som ikke ser ud til at ramme danske byer, for interessen har været så tæt på nul, at det dårligt kan måles.

Toyota brintbus er så grøn som det er muligt, den er skabt til kollektiv transport i byerne, og Toyotas store markering af brintbiler i Paris, havde et uventet højdepunkt.

Læg mærke til bussen til højre i billedet. Toyotas brintbus, som ikke ser ud til at komme til Danmark.

Masser af udstilling, masser af information, men også en brintdrevet generator, som pludselig overtog hele strømforsyningen til Eiffeltårnet, som i dagens festlige brintanledning blev helt grøn.

Den brintdrevne generator havde selvfølgelig afløb direkte til Seinen, for spildproduktet fra en brændselscelle, uanset om den er stationær eller er monteret i noget rullende materiel, er som bekendt vand, endda af reneste type, og som et lille paradoks til Toyota fremstød i Paris, kan man godt spekulere lidt på, om det vand der netop passerer byernes by i Seinen, tidligere har været forbi et af de franske A-kraftværker, for at give sit bidrag til værkets køling, men det står nogenlunde fast, at Eiffeltårnet for en kort periode skiftede strømforsyning fra fransk A-kraft til japansk brintkraft.

Ægte grønt, ægte brint fra en Toyota brændselscelle.

Pin It on Pinterest