Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. February 21:26 by Jørli Petersen

Al begyndelse

Mercedes synes det er en god ide at holde skiferie i Alperne, og til det formål er den nye elektriske Vito en glimrende bil, når man skal til og fra. Hvis man altså har tid nok, for man skal regne med betydeligt mere tid til transport, og man kan ikke sige med sikkerhed, hvornår man er hjemme.

Mercedes lader op til en fremtid med flere el-biler, og hvorfor ikke tage skridtet fuldt og helt, synes Mercedes at tænke.

Nyeste tiltag handler om det vigtigste med el-bilen. Opladning. Med en EQC 400 som frontløber for det elektriske program fra Mercedes, bliver der rigelig brug for ladestationer, og således har Mercedes lavet deres egen lille ladeklub, der markedsføres under betegnelsen Mercedes Me Charge.

Hvis man melder sig ind i klubben, får man direkte adgang til det net af kommende ladeanlæg der kender under navnet Ionity, der er netop nu seks af disse ladeanlæg i Danmark, men det er planen, at der med tiden skal være 220 ladestationer fra Ionity i hele Europa, og det er alt andet lige ikke alverden, hvis det bliver endemålet.

Mercedes EQC 400 er det tyske mærkes elektriske flagskib med en rækkevidde på 417 km, men det kræver som minimum, at man holder sig fra motorveje og samtidig holder foden fra den højre pedal, for en motor på 408 HK kan tømme det 80 kW store batteri på rekordtid.

Men Mercedes rækker lidt længere. Med den nye ladeklub, kan man lade på det Mercedes selv beskriver som langt de fleste ladestandere i hele Danmark. Man kører blot ind, sætter stikket i bilen, og regningen lander automatisk i indboksen.

Mercedes mener, at en pris på 2,20 kr per kWh er den rette pris for en opladning, men regering og Folketinget taler om lav afgift på el fra ladestandere, så der er et eller andet Mercedes har misset, eller også har man bare set lyset, og vil lave en fremtidig forretning på den mængde elektricitet kommende Mercedes ejere hælder på deres biler.

Og der bliver rig lejlighed til at hælde strøm på Mercedes EQC 400.

Det elektriske flagskib ligner det vi kender fra Jaguar e-Pace til forveksling. En rækkevidde op maksimalt 417 km når det hele spiller, men motoren lægger også 408 HK, så det med rækkevidde er pludselig et meget åbent spørgsmål, for hvis man skal komme nogenlunde i nærheden af de 400 km i rækkevidde, skal man stort set ikke føre ved pedalen til højre, som kan tømme det 80 kWh store batteri på rekordtid.

Det kræver blot lidt frække overhalinger og lidt frisk tempo på motorvejen.

Mercedes taler også om hurtig ladetid, man kan lade med 110 kW på den store Mercedes, men det er som med rækkevidden, -det er når det hele spiller. Det er slet ikke sikkert, man kan lade med noget der blot ligner 110 kW på en ladestation, og lagt de fleste nuværende såkaldt hurtige ladeanlæg, kan ikke tilbyde mere end 40 kW, og så bliver ladetiden ganske anderledes.

Mercedes taler om skiferie i den nye EQC 400. Vi tilføjer, at man skal have rigtig god tid, hvis man har tænkt sig at køre til Alperne med den nye Mercedes ellert. Skiferien kan pludselig ikke holdes på en uge, man skal regne med noget længere transporttid end med en traditionel bil, så har du en uge til den traditionelle skiferie, så anbefaler vi fly eller noget dieselmotor længst fremme i din Mercedes.

Mercedes fletter fingre med det lille ladeselskab med navnet Ionity, men du kan også lade hos de fleste andre, forsikrer Mercedes, som måske har set en mulighed i at tjene på det el der hældes på fremtidens Mercedes. Lige nu lægger man ud med en ganske saftig pris på 2,20 kr per kWh fra de store offentlige ladestandere.

Pin It on Pinterest