Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. October '16 15:56 by Jørli Petersen

Alfa ligger ved højre fod

 

Det er mange år siden en enkelt bil har været så stor favorit . Alfa Giulia ligger klar ved højre fod, den 1. december skal den bare sparkes i mål, og vi tror det bliver en meget sikker Alfa-gevinst. Foto biltesteren.dk

Det er mange år siden en enkelt bil har været så stor favorit . Alfa Giulia ligger klar ved højre fod, den 1. december skal den bare sparkes i mål, og vi tror det bliver en meget sikker Alfa-gevinst. Foto biltesteren.dk

Første skrappe del af Årets Bil i Danmark 2017 er slut efter to dages test på Jyllandsringen. Fem gode biler er nomineret til den endelige afstemning, der finder sted den 1. december, hvor en restaurant i Valby lægger kniv, gaffel og husly til optælling af point, og når aftenen er slut, står en af de fem alene tilbage med den danske titel Årets Bil i Danmark 2017.

De fem nominerede der deltager i den endelige afstemning, er i alfabetisk rækkefølge:

Alfa Giulia, Mercedes E-klasse, Peugeot 3008, Seat Azteca og Suzuki Baleno.

Bursd.com havde ikke alle fem rigtige, – langt fra. Bursd.com’s fem stemmer gik til de Alfa Giulia, Citroen C3, Kia Sportage, Peugeot 3008 og Renault Scenic.

Mercedes fortrød

Den eneste af de fem nominerede, vi ikke har overvejet at kaste en stemme efter, er Mercedes E-klasse. Ikke fordi Mercedes ikke har lavet en fremragende motorvejsknuser, men fordi Mercedes havde meddelt, at man ikke ønskede at deltage, så vor forberedelse har været minimal, og tiden til at gennemgå bilen så grundigt, at den kunne rykke fra nul til finalefeltet, var helt enkelt ikke til stede på Jyllandsringen. Mercedes skiftede mening i sidste øjeblik, – og kom i finalen.

Færdigt arbejde på Jyllandsringen.

Færdigt arbejde på Jyllandsringen.  Foto biltesteren.dk

Seat Azteca var meget tæt på at få en af fem stemmer fra Bursd.com, men vi endte med at stemme på Kia Sportage, fordi vi kender bilen i detaljer. Vi kan stå inde for bilen, og så har bilen syv års garanti, og det er især det sidste, der flytter vor stemme til Kia.

Vi havde også lange overvejelser om Suzuki Baleno. En bil med flot sikkerhedspakke og ganske gode køreegenskaber, en bil hvor især forbrug grundet lav egenvægt tæller tungt, men vi endte med at stemme på ny Citroen C3, og så er vi rent ud sagt godt mugne over, at ny Renault Scenic ikke nåede i finalen.

Vi forstår det kort sagt ikke! I stedet har et flertal i den danske jury kastet stemmer på Mercedes E-klasse. Set med den brede befolknings øjne og folkets køb af bil til familien, er der en verden til forskel.

Alfa er favorit

Hvem er de sidste fem er favorit? Vi er slet ikke i tvivl, – to biler kommer til at køre med hovedparten af stemmer. Årets jury består af 22 danske motorjournalister, hvert medlem af juryen kan maksimalt give 10 point til en af de fem biler, som alle skal tildeles point på en sådan måde, at der fordeles 25 mellem alle fem biler, og vi er næsten 100 procent sikre på, at Årets Bil i Danmark 2017 hedder Alfa Giulia.

Det er mange år siden, en enkelt bil har været så stor favorit.

Nummer to er lige så sikkert Peugeot 3008. Det er Alfa og Peugeot, der kommer til ende i toppen af pointtavlen, Alfa kommer meget tæt på de maksimale 220 point, Peugeot kan ende med at hente mellem 130 og 150 point, og så er der kun småting tilbage til de sidste tre, hvor Azteca og Baleno kommer til at slås om at blive årets nummer tre, mens Mecedes E-klasse i vor optik er en stensikker nummer fem.

Klassisk Alfa foran en klassisk dansk kro. Skønhed og dansk hygge i skøn forening.

Klassisk Alfa foran en klassisk dansk kro. Skønhed og dansk hygge i skøn forening.

Pin It on Pinterest