Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. November '16 11:31 by Jørli Petersen

Alfa mod toppen

Stelvio er Alfa Romeos første SUV. Stelvio er mnellemstørrelse, syv centimeter længere end Toyota RAV4, men væsentligt bedre udrustet. Topmodellen har 2,9 liters V6 med 510 HK.

Stelvio er Alfa Romeos første SUV. Stelvio er mellemstørrelse, syv centimeter længere end Toyota RAV4, men væsentligt bedre udrustet. Topmodellen har 2,9 liters V6 med 510 HK.

Stelvio er Italiens højeste bjergpas, og fra og med efteråret 2016, er det også navnet på Alfa Romeos første SUV.

En hurtig gennemgang af oplysninger om den mellemstore SUV, udløser et lettelsens suk. Stelvio ligner en helt ægte Alfa med afgørende vægt på de klassiske italienske dyder, Stelvio er bygget på samme platform som den nye Giulia, det er en SUV, der er bygget med henblik på baghjulstræk, når bilen kun / eller fortrinsvis trækker på to hjul. Når Alfa Romeo vælger biludstillingen i Los Angeles til præsentation af den nye SUV, er det er tydeligt signal til amerikanerne, – Alfa er for alvor på vej tilbage til det amerikanske marked, hvor man har et omfattende, landsdækkende netværk, takket være Chrysler med tilhørende bilmærker.

Der er ikke oplysninger om produktionsstart på Stelvio, og når der ikke er sat startdato på produktion på Cassinofabrikken nær Rom, er der heller ikke sat nogen tidsramme for dansk salgsstart. Vi nøjes med at gætte på foråret 2017.

Alfas bud på en herlig legeplads. I centerskærmen kan man se bilens opsætning er sat på race, bilen har 8-trins automatgear og startknappen i rattet er hentet direkte fra Giulia.

Alfas bud på en herlig legeplads. I centerskærmen kan man se bilens opsætning er sat på race, bilen har 8-trins automatgear, og startknappen i rattet er hentet direkte fra Giulia.

Den bil der vises i Los Angeles, er topmodellen af Stelvio, den italienske model firkløver. Det er Stelvio med 2,9 liters V6 motor og 510 HK, en teknik der er hentet direkte fra Giulia. Vi ved også, at Stelvio har en længde på 468 cm og en bredde på 216 cm, bredden er så målt med spejlene helt ude, selve bilens bredde uden spejle ligger nok nærmere omkring 185 cm., og sammenlignet med en kendt SUV fra det danske marked, er ny Stelvio syv centimeter længere end Toyota RAV4.

Alfa oplyser også, at der kommer flere motorvalg, et er allerede kendt, det er en 2-liters benzin med 280 HK, og så ved vi, at den nye 2,2 diesel i Giulia, også dukker op i Stelvio, som selvfølgelig fås med 4-hjulstræk og 8-trins automatgear.

Alfa Romeo skal selvfølgelig også have en SUV, og det er ikke en hvilken som helst SUV der er på vej. Det lugter fælt af toppen af toppen.

Alfa Romeo skal selvfølgelig også have en SUV, og det er ikke en hvilken som helst SUV der er på vej. Det lugter fælt af toppen af toppen.

Pin It on Pinterest