Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. November '17 11:45 by Jørli Petersen

Alfa tilbage i F1

Legendariske Alfa Romeo model 158, der vandt de to første VM titler i F1 i 1950 og 1951. Her med Nino Farina bag rattet. I 1951 vandt Juan Manuel Fangio i en Alfa 158 F1.

Fra sæson 2018 er Alfa Romeo tilbage i Formel 1. Alfa har indgået det man kalder et længere varende samarbejde med Sauber, der har fristet tilværelsen som F1 feltets klare agerlanterne i sæson 2017, og der har længe været tvivl om Saubers økonomi og muligheder for at fortsætte tilværelsen i F1.

Alle de problemer er nu løst. I princippet har Alfa overtaget team Sauber, navnet på det nye F1 team bliver Alfa Romeo Sauber F1 Team, og der bliver travlhed i løbet af vinteren, for der skal laves et nyt chassis, så den kommende Alfa kan blive nogenlunde konkurrencedygtig, men man ikke behøver at tænke på motorerne, der hentes dirente fra Ferrari.

Da ejerne er de samme, kan man godt tillade sig at forvente, at Alfa får F1 motorer fra den øverste hylde. Selv om motorerne officielt skal være identiske i nutidens formel 1, så er der forskel på maskinerne. Den ene er lidt bedre end den anden, men bortset fra disse meget vigtige detaljer, er der ikke andet nyt fra det kommende Alfa Romeo Sauber team.

Alfa F1 anno 2018 kører med 1,6 liters V6 motor fra Ferrari, mens model 158 havde en 12-cylindret rækkemotor på 1,5 liter med trykladning. Læg også mærke til tromlebremserne på forhjulene.

Hvem skal køre de to biler, som selvfølgelig skifter farve til Alfa rød? Har svenske Ericsson en fremtid i et italiensk F1 team, for Alfa er ikke et team hvem-som-helst i formel1 verden.

Det vrimler med legender, der har kørt en Alfa F1 racer, der var totalt dominerende, da Formel 1 startede i 1950.

Første og meget legendariske Alfa Romeo F1 var model 158. En klassisk racer som efter tidens opskrift havde frontmotor og baghjulstræk, motoren i model 158 var en 1,5 liters 12-cylindret rækkemotor med trykladning, som oprindelig var udviklet i 1937, men blev lagt på hylden, gemt og næsten glemt under anden verdenskrig.

Alfa Romeo har ikke været aktiv i formel 1 siden 1988, hvor man var motorleverandør til blandt andet teams som Benetton.

Tyske Wehrlein i det sidste F1 løb for Sauber i Abu Dhabi november 2017. Sauber raceren skifter både navn og farve, men hvem skal sidde bag rattet. Både Wehrlein og svenske Ericsson kan ikke føle sig sikre. Bag Sauber-raceren er det Kevin Magnussen, der er på vej op gennem feltet, efter en snurretur kort efter start.

Alfa model 158 med Fangio bag rattet i – Monte Carlo – i det berømte sving uden for indgangen til det der tidligere hed Löwes Hotel. Og de kører her endnu. Den næste Alfa årgang 2018 vender tilbage til det samme sving, men hvem skal sidde bag rattet, der er blevet betydeligt mindre med årene.

Pin It on Pinterest