Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. April '17 10:11 by Jørli Petersen

Alfas første SUV

ALfa Stelvio er den første italienske SUV, men 4-hjulstrækker stammer fra Chrysler/Jeep. Teknisk er Stelvio meget nært beslægtet med veltrimmede Giulia.

Alfa Stelvio er den første italienske SUV, men 4-hjulstrækket stammer fra Chrysler/Jeep. Teknisk er Stelvio meget nært beslægtet med veltrimmede Giulia.

Det er ægte SUV, det er den første fra Italien, og der står Alfa Romeo på navneskiltet. Der står også Stelvio på bilen, og det navn har nær tilknytning til et meget kendt bjergpas, men også til de veje der fører op og ned til det legendariske sted i Alperne.

Alfa Stelvio er på vej til de danske veje. Første udgaver er traditionelle udgaver med træk på to hjul, Stelvio fås fra start med den 2,2 liters diesel, der fik debut i Giulia, og i Stelvio lægger man ud med 180 og 210 HK. Benzinudgaverne er også hentet fra Giulia, en 2-liters med 280 HK, og i alle tilfælde får man en 8-trins automatkasse mellem motor og de trækkende hjul.

Kabinen i Stelvio er meget tæt på det vi kender fra Giulia. Stelvio fås kun med 8-trins automatgear.

Kabinen i Stelvio er meget tæt på det vi kender fra Giulia. Stelvio fås kun med 8-trins automatgear.

Senere kommer Stelvio i en såkaldt folkemodel med 150 hestes diesel fra 2,2 motoren, mens 4-hjulstrækket har fået et flot italiensk navn, men i virkeligheden er det noget man har på hylderne. Vi går nok ikke helt galt i byen, når vi siger, at Stelvios 4-hjulstræk kommer fra Chrysler.

Vægtfordelingen på 50/50 i Stelvio er til gengæld meget italiensk. Et bevis på, at Alfa har gjort sit yderste for at give bilen fornøjelige køreegenskaber, og designet er som altid hos Alfa – meget vellykket.

Priserne starter ved 618.000 kr for en standard model med 2,2 liters diesel og 150 HK. Det betyder, at den billigste Stelvio først kommer senere, men læg mærke til det man kalder bilens beskatningsgrundlag, – i praksis er det den pris leasingselskaber og andre storkunder betaler for bilen, her er prisen 510.000 kr, men det er vel at mærke en 180 hestes udgave med mere udstyr, der koster betydeligt mindre, og vi gætter nok ikke helt forkert hvis vi påstår, at langt de fleste Stelvio vil blive leveret som leasing- eller firmabiler.

Man får flest heste hvis man vælger benzin, her yder motoren 280 HK, mens den kraftigste diesel lægger 210 HK fra 2,2 motoren. Med 4-hjulstræk er de maksimalevægt oppe på 2300 kg, og i løbet af sommeren kommer Stelvio også som ombygget dansk varebil.

Man får flest heste hvis man vælger benzin, her yder motoren 280 HK, mens den kraftigste diesel lægger 210 HK fra 2,2 motoren. Med 4-hjulstræk er den maksimale trailervægt oppe på 2300 kg, og i løbet af sommeren kommer Stelvio også som ombygget dansk varebil.

Pin It on Pinterest